Zombietrail breekt alle records met 2.070 deelnemers

Heel wat deelnemers legden de trail overigens in zombie- of griezeltenue af. © JC
Redactie KW

In Staden vond zaterdagavond de derde editie van de Zombietrail plaats. Het is evenwel nog niet zeker of er een vierde editie komt.

“De Zombietrail staat open voor zowel geoefende lopers, wandelaars, rolstoelgebruikers als gezinnen.”, vertelt woordvoerder Wouter Van Vooren, “Tijdens de trail doorkruisen de deelnemers verschillende ‘Zombiezones’. In tegenstelling tot de vorige edities zijn de diverse zones bij deze editie geen losse flodders, maar er werd gewerkt rond een thema. Daarbij werd voor ‘the circle of life’ gekozen. De zombiezones worden telkens door een vereniging uitgewerkt. Dit jaar werden zones uitgewerkt door onder andere de Chirojongens en Chiromeisjes Staden en door de Vriendenkring Brandweer Staden.”

De Zombietrail staat open voor iedereen, zelfs voor de allerkleinsten.
De Zombietrail staat open voor iedereen, zelfs voor de allerkleinsten.© JC

De Zombietrail brak dit jaar alle records qua deelnemersaantal. “We mochten welgeteld 2.070 deelnemers verwelkomen,” weet Wouter Van Vooren. “Vorig jaar waren dat er 1.929. Voor de eerste editie kwamen 1.324 deelnemers opdagen.” Net in dat deelnemersaantal lijkt het probleem voor een volgende editie te liggen. “Om veiligheidsredenen mogen we eigenlijk slechts 2.000 mensen laten starten,” aldus Wouter Van Vooren. “Om alles goed te laten verlopen, laten we die 2.000 mensen ook nog eens in verschillende golven vertrekken. Dit jaar liepen de inschrijvingen vanaf 1 september. Op 13 oktober was de limiet van 2.000 deelnemers al bereikt. We dienden heel wat mensen die nadien nog wilden inschrijven te ontgoochelen. Eigenlijk weten we niet of er volgend jaar een nieuwe editie van de Zombietrail komt. Maar dat wisten we na de eerste en de tweede editie ook niet. Als er volgend jaar een nieuwe editie plaatsvindt, zal dat op zaterdag 31 oktober zijn.”

Heel wat deelnemers legden de trail overigens in zombie- of griezeltenue af. De opbrengst van de Zombietrail gaat zoals bij elke editie naar meerdere goede doelen. Dit jaar zijn dat Akabe Kortemark en vzw De Zonnebloemblaadjes. Akabe is een afdeling van Scouts en Gidsen Vlaanderen voor kinderen en jongeren met een beperking. Sinds vorig jaar is er ook een Akabegroep in Kortemark actief. De Zonnebloemblaadjes is een vereniging van vrijwilligers die zich inzet voor 6- tot 18-jarigen met een fysieke beperking. Hoofdgebeuren is het jaarlijkse zomerkamp.

(BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.