Haar zoon, Jurgen Defever, is volop op zoek naar zijn moeder Miranda. "Maandagavond bracht ik haar naar huis, in de Rekkemstraat in Lauwe. Dinsdag was ze verdwenen, niemand die weet waar ze heen ging of wat er is gebeurd."

De politie beschouwt de verdwijning als verontrustend en stuurde dan ook een opsporingsbericht de wereld in. "Ik kreeg hierop heel wat reactie", gaat Jurgen verder. "Ik weet natuurlijk dat de mensen het allemaal goed menen en dat iedereen zijn steentje wil bijdragen, maar het werd een zodanige chaos dat ik mijn social mediakanalen niet eens meer bekijk. Mentaal is dat erg zwaar om te verwerken. Iedereen heeft haar plots gezien op de meest verschillende plaatsen en tijdstippen maar het enige wat honderd procent zeker is, is dat ik de laatste ben die haar ook persoonlijk heeft gesproken."

Geen aanknopingspunten

Op dit moment tast de politie volledig in het duister, maar één tip kreeg toch bijzondere aandacht. "We hoorden van een juwelier uit Lauwe dat mijn mama daar dinsdag werd gezien, om 17h.45 of om 19 uur, daar bestaat nog twijfel over. Helaas is het ook verre van zeker dat het daadwerkelijk om mijn moeder ging. Dus dat is een piste die nog moet worden onderzocht. De politie doet haar best, maar ze hebben geen enkel aanknopingspunt. Het is voor hen onbegonnen werk om alle agenten naar Lauwe te sturen en ieder hoekje of kantje te gaan onderzoeken."

Jurgen zelf laat er alvast geen gras over groeien en zoekt volop naar zijn verdwenen mama. "Nu zijn we, samen met familie en vrienden, opnieuw op pad in de hoop dat we haar gaan vinden", klinkt het. "Het kan niet zijn dat iemand zomaar verdwijnt, iemand moet haar toch hebben gezien?"

Enkelingen hadden hun bedenkingen over de mentale toestand van Miranda en gebruikten zelfs het woord dementie. Jurgen weerlegt die bedenkingen: "Mijn mama was in topvorm en had helemaal geen last van mentale kwalen. Ze was altijd opgemaakt en was altijd een knappe dame. Heel wat mensen grapten vaak dat ze zo stijlvol als haar wilden worden."

Wie info of tips heeft over Miranda Degryse kan hiervoor rechtstreeks contact nemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 30 0 of via mail op opsporingen@police.belgium.eu.