"Ik heb de hond opgemerkt rond 15.00 uur en heb er een goed halfuurtje bij gewacht. Toen er niemand kwam opdagen en ook de voorbijgangers niet wisten wie de eigenaar was heb ik de politie opgebeld. Zij kwamen ter plaatse en hebben hem vervolgens meegenomen. Als de hond niet wordt opgehaald gaat hij wellicht naar het Blauwe Kruis in Brugge", aldus Vicky.

Het is niet de eerste keer dat een hond vastgebonden aan een paal achtergelaten wordt. Recent was dat ook het geval in Kortrijk toen een hond verkocht werd voor drugs en daarna achtergelaten werd op een parking aan de Damiaankerk door de nieuwe eigenaar. Het incident in Torhout lokte heel wat reacties uit op Facebook en zorgt voor veel verontwaardiging. Het bericht werd ondertussen al meer dan 700 keer gedeeld. Het is ondertussen afwachten naar een toekomst voor de Stafford. Wie meer informatie heeft kan contact opnemen met de Politie.

De hond was vastgebonden aan de composthoop zonder enige beschutting tegen het slechte weer © Vicky Van Laere

(TV)

"Ik heb de hond opgemerkt rond 15.00 uur en heb er een goed halfuurtje bij gewacht. Toen er niemand kwam opdagen en ook de voorbijgangers niet wisten wie de eigenaar was heb ik de politie opgebeld. Zij kwamen ter plaatse en hebben hem vervolgens meegenomen. Als de hond niet wordt opgehaald gaat hij wellicht naar het Blauwe Kruis in Brugge", aldus Vicky.Het is niet de eerste keer dat een hond vastgebonden aan een paal achtergelaten wordt. Recent was dat ook het geval in Kortrijk toen een hond verkocht werd voor drugs en daarna achtergelaten werd op een parking aan de Damiaankerk door de nieuwe eigenaar. Het incident in Torhout lokte heel wat reacties uit op Facebook en zorgt voor veel verontwaardiging. Het bericht werd ondertussen al meer dan 700 keer gedeeld. Het is ondertussen afwachten naar een toekomst voor de Stafford. Wie meer informatie heeft kan contact opnemen met de Politie.(TV)