Zoektocht haalt bewoners Ter Berken uit isolement

De zomerzoektocht van Ter Berken is optimaal toegankelijk. © Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Tot eind september kunnen speurneuzen deelnemen aan de eerste zomerzoektocht van het Roeselaarse woon-zorgcentrum Ter Berken. “Hiermee hopen we vooral onze bewoners wat uit hun isolement te krijgen”, klinkt het hoopvol.

WZC Ter Berken richt zich op senioren die door psychische problemen niet langer zelfstandig thuis kunnen wonen. “Het is de eerste keer dat we dergelijk initiatief organiseren”, aldus Heidi Degrijse.

Qualitytime met grootouders

“Voor ons is het de bedoeling dat bejaarde mensen wat meer buitenkomen na die heftige coronaperiode. We focussen op senioren die nog thuis wonen, maar vooral ook op onze eigen bewoners. Zo kunnen ze Roeselare op een andere manier leren kennen.”

“Het uitgangspunt is om vrijwilligers aan te zetten dit samen met onze bewoners te doen of kleinkinderen aan te sporen wat qualitytime met hun grootouders te beleven. Deze laagdrempelige fotozoektocht is gekoppeld aan enkele leuke opdrachtjes, eenvoudige vraagjes en is ook voor rolstoelgebruikers heel gemakkelijk uit te voeren. Het parcours situeert zich vooral rond het stadspark, de tuin van Ter Berken en De Waterdam.”

Gratis plannetje

“Er is een kleine versie van 1,5 km en een grotere die ongeveer 6 km beslaat. Ze starten en eindigen allebei aan de cafetaria van Ter Berken. Aan de bar kun je een gratis plannetje krijgen. Op die manier willen we onze cafetaria ook even in de spotlights zetten. Bij je terugkomst mag je het resultaat in een doos deponeren. Eind september wordt daaruit een winnaar geloot.”

Info: in de cafetaria van Ter Berken of op 0495 53 19 65.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier