Zoekactie in Wingene naar twee vermiste kinderen kent goede afloop

In Wingene brak op woensdagavond 9 januari paniek uit. Twee jonge kinderen verdwenen tijdens een wandeling. Er kwam een helse zoekactie op gang en gelukkige werden de twee meisjes vlug terug gevonden.

© NS

Het gezin Reynaert met papa Marc en mama Annick Viaene en hun dochtertje Bo van zes jaar plannen wekelijk een bezoek op woensdagnamiddag naar hun grootouders in Wingene. Tijdens de bijeenkomst doen ze leuke dingen en op woensdag 9 januari besloten ze om een wandeling te maken. “Samen met onze gezinsleden wandelen wij graag“, vertelt papa Marc. “Hier wat verderop is er een speelplein en dit is de ideale uitlaatklep voor de kinderen. We trokken deze keer naar de sportterreinen.”

Paniek

We spelen dan dolgraag verstoppertje, en deze keer had Bo (6) haar vriendinnetje (11) mee uitgenodigd. Met twee spelen is leuker. Omstreeks 17.30 uur voelden wij de onrust opkomen. Wij vonden het vreemd dat we ze niet meer zagen. Op het eerste moment dachten wij dat ze terug naar hun grootouders gestapt waren, want Bo kent de weg heel goed, dachten wij toen. Bij aankomst bij mijn schoonvader waren Bo en haar vriendinnetje niet aanwezig. Toen pas kwam de angst helemaal naar boven.”

Driekoningen

“Ik keerde vlug terug naar het speelterrein en begon een zoektocht. Nergens vond ik de twee kinderen terug. Op dit moment was het pikdonker en iets verderop ligt er een vijver. De angst werd groter en de politiedienst werd onmiddellijk verwittigd. Een vijver en twee jonge kinderen… je mag er niet aan denken. Dit was dan ook de start van een grote zoekactie. De Cel Vermiste Personen werd ingelicht en samen met enkele ouders van voetballertjes op dit moment aanwezig op het sportterrein en de nodige agenten begon het zoeken.”

“Gelukkig werkte de politiedienst met volle kracht mee. De politie had plannen om de speurhonden en de politiehelikopter in te schakelen, maar dat was gelukkig niet nodig. Rond 20 uur kregen we het positieve bericht dat er iemand twee kinderen gezien had in de Beernemstraat. Bo en haar vriendinnetje waren daar inderdaad te vinden. Zonder zich bewust te zijn van de onrust, speelden de meisjes vrolijk Driekoningen. Uit hun verhaal bleek dat ze de weg kwijt gespeeld waren en besloten om Driekoningen te zingen. De rust kwam terug en ons geluk kon niet meer stuk.”

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.