Zoek bij bakkerij Laurens geen stoel, maar een ovenpaal

Laurens de Vestele en Melissa Vande Ryse. © Davy Coghe
Redactie KW

Al enkele weken loopt een unieke actie van bakkerij Laurens. In navolging van ‘de stoel’ op televisiezender Eén houdt men een wekelijkse zoekactie naar de ‘ovenpaal’. Elke week wordt via de Facebookpagina van de bakkerij een plaats gefilmd in Varsenare en er wordt gevraagd om een gadget mee te brengen.

Laurens de Vestele nam als 20-jarige in 2015 de bakkerij Tavernier in het centrum van Varsenare over van Leen Vanden Bussche en Hervé Tavernier. Niet evident om een bakker met 42 jaar op zijn teller op te volgen, maar Lauren en Melissa doen het voortreffelijk. Opgegroeid in Varsenare wil hij ook de band met de bevolking zo sterk mogelijk houden. Deze zomer wordt alvast een opgemerkte actie gehouden, te volgen op de Facebookpagina van de bakkerij.

Zoek de ovenpaal

In navolging van ‘de stoel’ op tv Eén wordt er een Varsenaarse variant gehouden.

“We noemen het zoek de ovenpaal”, zeggen Laurens en Melissa. “Elke week zoeken we een speciaal plaatsje op in Varsenare en filmen we live via onze Facebookpagina. Ook hier vragen we telkens om een gadget mee te brengen. Meestal moeten we niet lang filmen, want het is al elke keer gelukt om binnen de tien minuten de eerste deelnemer te zien opdagen.”

Vorige week kwam Lara Hugaert van Recomed na een achttal minuten ter plaatse met haar kinderen én met een koffietas. De winnaars krijgen een zomerse prijs. Te volgen dus op de Facebookpagina van bakkerij Laurens. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier