Zoë Vandevelde (101) uit Ieper overleden

© TP
Redactie KW

Zoë Vandevelde is op 101-jarige leeftijd in Ieper overleden. Zoë kreeg bij haar laatste verjaardagen honderden kaartjes met hartelijke wensen.

Toen Zoë 100 werd, kreeg ze van over heel de wereld verjaardagskaartjes toegestuurd. Dat gebeurde na een oproep van haar dochter Noëlla Desmedt. “Mijn moeder was dan wat depri en ik wou haar met die kaartjes wat opvrolijken. Via een vriendin van mij, die met WOI bezig is, belandde de oproep bij haar kennissen in het buitenland. Tot mijn moeders verbazing zaten er kaartjes bij uit Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Egypte, Amerika en Groot-Brittannië. Via iemand anders kregen we kaartjes van de acteurs van Familie en van F.C. De Kampioenen. Mijn moeder begreep er echt geen snars van, maar ze was echt in de wolken”, klonk het toen bij Noëlla.

https://www.youtube.com/watch?v=3mLFtJk3L0A

Zoë verbleef meer dan tien jaar in het rusthuis. Ze kwam er terecht na enkele operaties. Het oud worden zat een beetje in de genen wellicht, want Zoë had een oom die 107 werd. Zoë was op weg naar haar 102de verjaardag, maar een trombose besliste daar anders over. De vrouw werd geboren op 9 maart 1918. De uitvaartplechtigheid vindt dinsdag om 10 uur plaats in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper.

(CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier