Zo zien de volleybalreeksen er volgend seizoen uit

Redactie KW

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Op basis van de herberekende eindstanden – er wordt op basis van het klassement na 11 maart een ranking opgemaakt die de basis van de reeksindeling volgend seizoen vormt – vind je in onderstaand schema de nieuwe reeksen op provinciaal niveau. Mochten er nu nog ploegen wegvallen of fusies bekend raken, dan zal dat de reeksindeling nog beïnvloeden. Bij de heren staat vast dat in eerste provinciale Hermes Oostende geen seniorploeg meer in competitie brengt, Beerlanders Beernem houdt op te bestaan.

Bij de dames schrapt Lichtervelde zijn seniorploegen terwijl Wielsbeke maar één ploeg meer in competitie brengt.

Zo zien de volleybalreeksen er volgend seizoen uit

Ook voor de teams die op het niveau van divisie, nationale of liga actief waren, wijzigt wel een en ander. Bij de heren wordt het aantal reeksen – nu zijn dat er vijf – tot vier gereduceerd, daar valt tweede divisie weg. In elke reeks nationale worden er vanaf komend seizoen ook Waalse ploegen in ondergebracht. Belangrijk in de nieuwe reglementering is dat er alleen in niveau 4 nog gespeeld wordt met reserven. De reeksen niveau 1 tot en met niveau 4 worden georganiseerd door Volley Belgium.

Vreugde bij Balti Kortrijk. Door de herberekening van de klassementen eindigt het als eerste in eerste divisie B. (foto Bart)
Vreugde bij Balti Kortrijk. Door de herberekening van de klassementen eindigt het als eerste in eerste divisie B. (foto Bart)© VDB

In de provinciale reeksen blijven de reservenwedstrijden voorlopig nog altijd behouden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.