Zo traag mogelijk fietsen tussen de regendruppels op de Markt in Brugge

BRUGGE -- West-Vlaams kampioenschap surplacen.© Davy Coghe
BRUGGE -- West-Vlaams kampioenschap surplacen.© Davy Coghe
Piet De Ville

Ondanks het regenweer namen vandaag (zaterdag) toch 70 kinderen deel aan het West-Vlaams kampioenschap ‘surplacen’ ofwel zo traag mogelijk met de fiets rijden, op de Markt in Brugge.

Het evenement op de Markt in Brugge is een initiatief van de Fietsbib, een deelwerking van Beweging.net die fietsen opknapt en uitleent en de Stad Brugge in aanloop naar het WK Wielrennen in september, waarvan de tijdritten in Brugge aankomen.

Het kampioenschap surplacen, zo traag mogelijk met een fiets rijden dus, stond open voor jongens en meisjes tot 14 jaar. Bedoeling is om een afstand van vijf meter af te leggen in een zo lang mogelijke tijdsperiode. “Ondanks het regenweer namen er vandaag toch een zeventigtal West-Vlaamse kinderen deel”, vertelt Nele De Wachter van Beweging.net

Tevreden

“Daar zijn we toch wel behoorlijk tevreden mee. We hebben het initiatief vooraf ook wel bekend gemaakt bij een aantal jeugdverenigingen en een aantal zijn er ook effectief op afgekomen. Het komische duo dat we hier hebben ingeschakeld deed ook wel het nodige om de mensen hier op de Markt op te roepen tot deelname. Het was dan nog zaak om ons te richten op de West-Vlaamse kinderen; niet evident in een toeristenstad als Brugge! (lacht).”

In de vier leeftijdscategorieën gingen de bekers naar – van jong naar oud – Oscar Verhaeghe, Tibo Baele, Phebe Blieck en Antoine Backes. Deze laatste zat wel vier minuten op de fiets over de afstand van vijf meter. Ze kregen hun beker uit handen van schepen van Sport Franky Demon, die hen ook een Stad Brugge drinkbeker en een ticket voor Plopsaland overhandigde.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten