Op 30 november werd de rustige Neerbeekstraat in Wevelgem het toneel van een kordate, maar intensieve brandweerinterventie. Eddy en Marijke, de bewoners van het nummer 30, maakten zich klaar voor een rustige avond. Toch liepen beide bewoners de schrik van hun leven op.

"We hadden ons net in onze zetel genesteld toen er iemand aan de deur belde" aldus de bewoners. "Voor ons stond een fietser, die ons wist te vertellen dat hij rook uit het dak had zien komen, ons huis stond in brand."

"Zelf hadden wij er niets van gemerkt, maar we belden meteen de brandweer. In geen tijd waren ze ter plaatse, iets waarvoor we erg dankbaar zijn. We konden onszelf in veiligheid brengen en slaagden er ook in onze auto uit de garage te rijden".

Smeulende asfalt

De garage was de bron van de vuurhaard die op het nippertje werd vermeden. "We lieten werken uitvoeren aan het dak van onze garage", vervolgt Eddy. "Voor die werken werd er gebruik gemaakt van asfalt en naar alle waarschijnlijkheid is ook die asfalt beginnen smeulen". Een stelling die ook door de brandweer werd onderstreept.

Voor het bestrijden van de brand werden de grote middelen ingezet en werd er eveneens versterking ingeroepen van het korps van Lauwe. Tijdens de bluswerken werd de straat voor het verkeer afgesloten en de brandweer kreeg de situatie snel onder controle. We namen enkele dagen later opnieuw contact met de bewoners van de woning. "We hebben schrik gehad, daar bestaat geen twijfel over, maar we zijn blij dat we zelf heelhuids uit het voorval zijn gekomen", laten ze ons opgelucht weten. "Er is schade aan de woning, maar we kunnen hier blijven. Het zal nu vooral een zaak van de verzekeringen worden."

Wie is die man ?

"Het is de combinatie van de razendsnelle interventie van de brandweer en vooral de attente voorbijganger, die hier een drama heeft voorkomen." Die voorbijganger, een fietser, is een onbekende maar de bewoners zouden graag de identiteit van die persoon te weten komen. "Het is iemand die hier blijkbaar met de regelmaat van de klok voorbij zou fietsen", laat Eddy ons weten. "Alleen weten we niet wie hij is, al zouden we hem wel graag persoonlijk bedanken. Stel je voor dat hij niet zou zijn gestopt en niet aan onze deur zou hebben gebeld die bewuste avond? Ik mag er niet aan denken wat de gevolgen zouden zijn geweest", sluit hij af. (Christophe Lefebvre)

Bent u die fietser of kent u de bewuste persoon? Contacteer onze redactie, uw verhaal verdient een plaats in onze krant.

Op 30 november werd de rustige Neerbeekstraat in Wevelgem het toneel van een kordate, maar intensieve brandweerinterventie. Eddy en Marijke, de bewoners van het nummer 30, maakten zich klaar voor een rustige avond. Toch liepen beide bewoners de schrik van hun leven op. "We hadden ons net in onze zetel genesteld toen er iemand aan de deur belde" aldus de bewoners. "Voor ons stond een fietser, die ons wist te vertellen dat hij rook uit het dak had zien komen, ons huis stond in brand.""Zelf hadden wij er niets van gemerkt, maar we belden meteen de brandweer. In geen tijd waren ze ter plaatse, iets waarvoor we erg dankbaar zijn. We konden onszelf in veiligheid brengen en slaagden er ook in onze auto uit de garage te rijden".De garage was de bron van de vuurhaard die op het nippertje werd vermeden. "We lieten werken uitvoeren aan het dak van onze garage", vervolgt Eddy. "Voor die werken werd er gebruik gemaakt van asfalt en naar alle waarschijnlijkheid is ook die asfalt beginnen smeulen". Een stelling die ook door de brandweer werd onderstreept. Voor het bestrijden van de brand werden de grote middelen ingezet en werd er eveneens versterking ingeroepen van het korps van Lauwe. Tijdens de bluswerken werd de straat voor het verkeer afgesloten en de brandweer kreeg de situatie snel onder controle. We namen enkele dagen later opnieuw contact met de bewoners van de woning. "We hebben schrik gehad, daar bestaat geen twijfel over, maar we zijn blij dat we zelf heelhuids uit het voorval zijn gekomen", laten ze ons opgelucht weten. "Er is schade aan de woning, maar we kunnen hier blijven. Het zal nu vooral een zaak van de verzekeringen worden.""Het is de combinatie van de razendsnelle interventie van de brandweer en vooral de attente voorbijganger, die hier een drama heeft voorkomen." Die voorbijganger, een fietser, is een onbekende maar de bewoners zouden graag de identiteit van die persoon te weten komen. "Het is iemand die hier blijkbaar met de regelmaat van de klok voorbij zou fietsen", laat Eddy ons weten. "Alleen weten we niet wie hij is, al zouden we hem wel graag persoonlijk bedanken. Stel je voor dat hij niet zou zijn gestopt en niet aan onze deur zou hebben gebeld die bewuste avond? Ik mag er niet aan denken wat de gevolgen zouden zijn geweest", sluit hij af. (Christophe Lefebvre)