Zittingen Brugse politierechtbank en vredegerecht hervat

Op de stoelen is aangegeven op welke al dan niet gezeten mag worden. © TMG
Redactie KW

De zittingen van de Brugse politierechtbank en vredegerecht werden maandagmorgen na een tweetal maanden hervat. Geen mondmaskers voor de rechters of procureurs. Wel voor een aantal advocaten en hun cliënten.

De Brugse rechtbank heeft zich moeten aanpassen om de zittingen aan de huidige coronamaatregelen aan te passen. Zeker voor de vrede- en politierechtbanken was dat een uitdaging. Die behandelen dagelijks toch tientallen zaken en zien dan ook heel wat volk over de vloer komen.

In de politierechtbank ontving de zaalwachter de advocaten en hun cliënten van achter een plexiglas. Dankzij een vastgelegde route is er zo weinig mogelijk contact met andere aanwezigen.

Mondmaskers niet verplicht

Op de stoelen is aangegeven op welke al dan niet gezeten mag worden. Op die manier blijft er anderhalve meter afstand tussen de wachtenden. Dossiers en stukken moeten in een apart bakje gelegd worden zodat er geen direct contact met de griffier kan zijn. Mondmaskers zijn niet verplicht.

De politierechter en procureur droegen er geen, maar zij komen dan ook niet meteen in dicht contact met andere personen. Zowat de helft van de advocaten had er eentje op. Al hield niemand dat op om te pleiten. Bij hun cliënten was dat ook ongeveer de helft. (TMG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier