Zitdag voor vragen rond levenseinde nu ook in Tielt

Op de foto van links naar rechts: Erik Swaenepoel, coördinator LEIFpunt Roeselare - Johan Latruwe, vrijwillig informatiemedewerker LEIFzitdag Tielt - Annie Degroote, vrijwillig informatiemedewerker LEIFzitdag Tielt - Pascale Baert, voorzitter OCMW Tielt - André Van Nieuwkerke, voorzitter LEIF West-Vlaanderen. © GF
Dries Bernaert

Mensen uit de regio Tielt kunnen vanaf januari 2019 met vragen rond het levenseinde en voorafgaande zorgplanning terecht op een LEIF-zitdag in dienstencentrum ‘t Vijverhof, Kortrijkstraat 68 in Tielt. Dit elke derde dinsdag van de maand van 9 tot 12 uur.

LEIF staat voor LevensEinde InformatieForum en informeert, sensibiliseert en zorgt in West-Vlaanderen op open en correcte wijze rond een waardig levenseinde. Zelfbeschikking en respect voor de wil van de patiënt staan daarbij centraal.

André Van Nieuwkerke, voorzitter LEIF West-Vlaanderen: “LEIF wil jong en minder jong doen nadenken en plannen rond een waardig levenseinde. Wat zijn mijn rechten als patiënt? Wat als ik na een verkeersongeval in een onomkeerbare coma terecht kom? Wat is euthanasie en wanneer heb ik daar recht op? Wat als ik wilsonbekwaam word? Wat is palliatieve zorg? Welke documenten zijn belangrijk? LEIF wil de informatiearmoede omtrent waardig levenseinde lenigen.”

Vrijwilligers

Pascale Baert, voorzitter OCMW Tielt: “We merken een duidelijke honger naar kennis van de burger bij lezingen of infosessies rond levenseinde en voorafgaande zorgplanning. We zijn daarom op zoek gegaan naar vrijwilligers, die we gevonden hebben in Johan Latruwe en Annie Degroote, om gerichte en persoonlijke vragen te kunnen stellen. De enige bedoeling van de zitdag wordt dus mensen correct informeren over alle mogelijkheden, zodat ze zelf een weloverwogen en bewuste keuze met kennis van zaken kunnen maken.”

De eerste zitdag is op dinsdag 15 januari. Een afspraak maken kan via 051 40 26 46. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier