?V

"Veiligheid voor alles. Na overleg met de burgemeester heb ik opdracht gegeven om de zitbanken aan het Kursaal ontoegankelijk te maken", zegt schepen Björn Anseeuw (N-VA).

Gisteren had burgemeester Tommelein (Open VLD) zich op Facebook en Twitter nog boos gemaakt over de senioren die samen van het zonnetje zaten te genieten op de banken. "Sommige mensen hebben het blijkbaar nog altijd niet beet! Allemaal 'samen' gezellig op een bankje in de zon. Moet het stadsbestuur nu echt de banken afbreken? Ik roep op tot meer verantwoordelijkheid van de burgers!", schreef Tommelein.

De banken worden afgezet met nadars., Peter Maenhoudt
De banken worden afgezet met nadars. © Peter Maenhoudt

Een dag later beslist de stad dus inderdaad om de zitbanken af te sluiten.

Containerpark

Schepen Anseeuw besloot ook het aantal bezoekers op de containerparken in Oostende te beperken tot vijf tegelijk. "Door het vele thuiswerk is blijkbaar iedereen aan het klussen geslagen. Een grote drukte op het containerpark is onverantwoord", vindt de schepen.

?V"Veiligheid voor alles. Na overleg met de burgemeester heb ik opdracht gegeven om de zitbanken aan het Kursaal ontoegankelijk te maken", zegt schepen Björn Anseeuw (N-VA).Gisteren had burgemeester Tommelein (Open VLD) zich op Facebook en Twitter nog boos gemaakt over de senioren die samen van het zonnetje zaten te genieten op de banken. "Sommige mensen hebben het blijkbaar nog altijd niet beet! Allemaal 'samen' gezellig op een bankje in de zon. Moet het stadsbestuur nu echt de banken afbreken? Ik roep op tot meer verantwoordelijkheid van de burgers!", schreef Tommelein.Een dag later beslist de stad dus inderdaad om de zitbanken af te sluiten.Schepen Anseeuw besloot ook het aantal bezoekers op de containerparken in Oostende te beperken tot vijf tegelijk. "Door het vele thuiswerk is blijkbaar iedereen aan het klussen geslagen. Een grote drukte op het containerpark is onverantwoord", vindt de schepen.