Zitbanken aan Kursaal afgesloten met nadarhekken

Gedaan met zonnekloppen op de banken aan het Kursaal. Een nieuwe maatregel tegen het coronavirus.
Hannes Hosten

De zitbanken aan het Kursaal in Oostende zijn afgesloten met nadarhekken. De maatregel komt er, nadat de banken gisteren vol zaten met zonnekloppers. Tot grote ergernis van onder meer burgemeester Tommelein.

?V

“Veiligheid voor alles. Na overleg met de burgemeester heb ik opdracht gegeven om de zitbanken aan het Kursaal ontoegankelijk te maken“, zegt schepen Björn Anseeuw (N-VA).

Gisteren had burgemeester Tommelein (Open VLD) zich op Facebook en Twitter nog boos gemaakt over de senioren die samen van het zonnetje zaten te genieten op de banken. “Sommige mensen hebben het blijkbaar nog altijd niet beet! Allemaal ‘samen’ gezellig op een bankje in de zon. Moet het stadsbestuur nu echt de banken afbreken? Ik roep op tot meer verantwoordelijkheid van de burgers!”, schreef Tommelein.

De banken worden afgezet met nadars.
De banken worden afgezet met nadars.© Peter Maenhoudt

Een dag later beslist de stad dus inderdaad om de zitbanken af te sluiten.

Containerpark

Schepen Anseeuw besloot ook het aantal bezoekers op de containerparken in Oostende te beperken tot vijf tegelijk. “Door het vele thuiswerk is blijkbaar iedereen aan het klussen geslagen. Een grote drukte op het containerpark is onverantwoord”, vindt de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.