Zita zoekt na zwaar leven een veilige haven

Zita is een hele lieve en slimme meid. (foto AN)
Zita is een hele lieve en slimme meid. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij Superpups vzw. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Zita (8), een teefje dat in Rusland gedumpt werd op straat en al haar hele leven doorbracht in een asiel.

Zita kende als Russische straathond geen goede start in het leven. Ze werd samen met haar zusje zomaar gedumpt op straat. Gelukkig konden de twee terecht in een lokaal asiel. Maar waar Zita’s zus al snel nieuwe baasjes vond, bleef interesse voor Zita uit.

Trouwe vriendin

“Ze heeft ondertussen een grijs snoetje en een beschadigd oor”, weet Milla van Superpups vzw. “Ze bleef achter in het asiel waar ze al snel een trouwe vriendin werd voor de twee oprichters. Ze is een hele lieve en slimme meid die netjes aan de leiband leerde lopen. Ze is heel loyaal naar mensen toe, daarom bleven we toch hopen op een warme mand voor haar.”

Het geluk van de vrijwilligers kon dan ook niet op toen een oudere dame uit ons land besloot om Zita te adopteren.

“Jammer genoeg moest ze daar na enkele uren al weer weg omdat ze blafte naar de katten van de buren”, aldus Milla. “We zijn nu dus heel dringend op zoek naar iemand die geen katten heeft en haar een definitieve warme thuis wil geven. Een plek waar geen andere honden wonen en mensen haar kunnen overspoelen met aandacht”, besluit Milla.

Kan jij Zita een warme thuis bieden? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem contact op met Superpups vzw via superpups.vzw@gmail.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.