Zita organiseert work-outsessies op Hernieuwenburg

De groep sportievelingen met Zita Desmet liggend vooraan. © NVR
Redactie KW

De Ooigemse Zita Desmet (23) organiseert gratis work-outsessies op de kasteelweide van domein Hernieuwenburg in Wielsbeke. Elke dinsdagavond begeleidt ze mensen die willen werken aan hun conditie.

Van opleiding is Zita schoonheidsspecialiste. Door haar sportieve interesse ging ze zich bijscholen om mensen bij te staan fitter te worden. “Ik bied ook gratis work-outsessies aan. Die zijn er niet alleen voor mijn klanten. Op die manier kunnen we een grotere community creëren waarin mensen elkaar sportief uitdagen”, legt ze uit.

Op een laagdrempelige manier probeert ze mensen aan het sporten te brengen. “We dagen ons lichaam één uur lang uit. De oefeningen spits ik toe op het lichaamsgewicht van de deelnemer. We beginnen met een loopsessie om het hart te laten pompen.”

“Daarna gaan we over tot verschillende oefeningen zoals push-ups of sit-ups. Het is de bedoeling dat de mensen spieren voelen die ze eerder nog nooit gevoeld hebben en dat ze hun eigen grenzen gaan aftasten.”

Groepsgevoel

Zita heeft al drie succesvolle sessies achter de rug. Wie wil, kan nog aansluiten. “Vanuit de overheid werden er tot 1 juli nog beperkingen opgelegd. Ik mocht maximaal 20 mensen samenbrengen. Ik probeer de groep nu te verruimen naar 50 of 100 deelnemers.”

“Voor de coronaperiode organiseerde ik sessies in Kortrijk. Daar kwamen tot 200 mensen op af. Er leefde een echt groepsgevoel waarbij de eerste de laatste toejuichte. Zo trokken de deelnemers elkaar over de streep”, getuigt ze.

En wat in Kortrijk lukt, zou in Wielsbeke ook moeten lukken. “Het is een gratis sessie waar iedereen op welkom is. De work-outs zijn voor iedereen toegankelijk: jong of oud, beginner of gevorderde, man of vrouw. Het maakt niet uit, zolang we maar naar een fittere levensstijl gaan”, besluit ze.

De sessies vinden elke dinsdagavond om 19.30 uur plaats in het domein Hernieuwenburg. (NVR)

Info: www.zitadesmet.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.