Zingende hond Xena overleden: “We dragen haar as bij ons in ketting”

Mike Depreytere en Daphnée Naessens met hun geliefde Xena. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het overlijden van Xena, de zingende hond uit Belgium’s Got Talent, zindert door tot in het buitenland. Baasjes Mike Depreytere en Daphnée Naessens zijn er nog steeds het hart van in. “Ze was altijd bij ons. We missen haar enorm. Haar urne staat nu op een ereplaats in ons huis.”

Lady Xena, de Argentijnse dog, is veruit de bekendste hond van Oostende sinds haar deelname aan Belgium’s Got Talent in 2015. Samen met baasje Mike pakte ze de jury in door mee te ‘zingen’ met het nummer I will always love you van Whitney Houston. Heel Vlaanderen viel voor Xena en de rest van de wereld volgde. De video van de auditie werd op YouTube meer dan 17 miljoen keer bekeken. Er kwam zelfs een Japanse televisieploeg naar Oostende om een reportage te maken over de zingende hond. “Het waren schitterende tijden. Xena was meer dan een hond. Ze was ons kind”, vertelt het koppel. “We baten een restaurant uit in het centrum en soms gebeurde het dat klanten naar haar vroegen. Dan zong ze voor hen, tot groot jolijt van de andere klanten die haar nog niet kenden.”

Mexico

Xena overleed donderdag 19 september. “Ze sukkelde al twee jaar met leverproblemen en zondag stortte ze in elkaar. We hebben haar nog naar het Universitair Ziekenhuis van Gent gebracht. Daar hebben de dokters gezien dat ze twee bloedklonters had in haar milt en haar lever. De dokters deden er alles aan om haar leven te redden, maar helaas.”

Via sociale media kwamen er honderden steunbetuigingen binnen. Niet alleen uit België, maar ook uit Mexico, Canada, noem maar op. “Xena was jullie dochter. Mijn diepste medeleven voor onze vrienden in België”, schreef iemand uit Mexico.”We zijn erg geraakt door de vele reacties. Het doet deugd zo veel steun te krijgen. Zo zie je maar hoe geliefd Xena was.”

Xena werd ondertussen gecremeerd. “Haar urne staat op een mooie plaats in ons huis. Daarnaast dragen we beiden een halsketting met haar as in. Zo blijft ze voor altijd dicht bij ons”, besluit het koppel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier