Zin om creatief aan de slag te gaan? Haal je knutselpakket af in de bib

© CW
© CW
Redactie KW

Heb je thuis nog oude boeken liggen klaar voor het containerpark? Knutsel je graag? Gooi die tweedehandsboeken niet weg, want je kan ze omtoveren tot echte artistieke pareltjes. De medewerkers van de bib zorgen voor de nodige inspiratie. Voor wie niet over het vereiste materiaal beschikt: je kan een knutselpakket komen ophalen aan het bibonthaal.

“Momenteel zit de bibliotheek met een boekenoverschot. Boeken die we al herhaaldelijke keren in de boekenverkoop staken, die echt gedateerd zijn en niet langer verkocht raken. We willen ze echter nog een tweede leven schenken”, verduidelijkt Bart Plasschaert, Schepen voor Vrije Tijd.

Papieren slingers

Oude boeken kun je omtoveren tot ware kunstwerkjes. Mia Kluysse van de bib weet er alles van. Ze is al jaren gepassioneerd bezig met boeken en gaf al workshops rond het boeken vouwen. Nu heel wat mensen druk in de weer zijn met het scheppen van sfeer in de woning en de kerstboom te versieren: dit kan ook met papieren slingers en hangers. De bibliotheekmedewerkers geven alvast het goeie voorbeeld en zetten maandag 7 december de kerstboom op en tooien die aan de hand van gerecycleerde boeken.

Hoe kun je je zelf aan de slag gaan? Er staan heel wat filmpjes op YouTube zoals dit waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je dit het best aanpakt. Daarnaast kun je inspiratie opdoen via allerhande websites die je wegwijs maken in de ‘boekvouwkunst’. Een rustgevende bezigheid met een mooi milieuvriendelijk resultaat. (CWO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier