Zilvervogel in Rekkem bouwt corona-afdeling af: bewoners keren terug naar eigen stekje

© Getty Images/MITO images
Olaf Verhaeghe

Vanaf maandag 11 mei keren de bewoners die op de cohortafdeling van woon-zorgcentrum Zilvervogel in Rekkem verbleven, terug naar hun eigen woonvorm. Drie weken geleden startte het woon-zorgcentrum met zo afzonderlijke corona-afdeling.

Op 18 april startte Zilvervogel, een woon-zorgcentrum in Rekkem, met een afzonderlijke en gespecialiseerde cohortafdeling voor bewoners bij wie het coronavirus was vastgesteld. In totaal ging het om 14 mensen. Zij verbleven de voorbije weken in de oude Myrthe.

Vandaag, op maandag 11 mei, start Zilvervogel met de afbouw van die aparte afdeling. “De verhuizing van de 14 bewoenrs verloopt in stapjes, telkens in groepjes van maximaal vier mensen”, duidt directeur Els Bamelis. “Bovendien kan iemand pas verhuizen als men drie weken op de afdeling verbleef én drie dagen volledig symptomvrij is.”Bij aankomst op de eigen afdeling verblijft de persoon in kwestie nog zeker 72 uur in kamerisolatie.

De meeste bewoners die positief testten op het virus, vertoonden geen of slechts beperkt symptomen. “Ons team legde hen bovendien heel erg in de watten. Alle medebewoners en medewerkers kijken er enorm naar uit om de bewoners opnieuw te verwelkomen op hun vaste stekje”, aldus de directeur nog. Tegen eind mei zouden alle 14 mensen weer ‘thuis’ moeten zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten