Zilverpand in de bloemetjes gezet: “Gehele site een opfrisbeurt geven”

Ann Soete, Mercedes Van Volcem en Nico Tempiere. © DC
Redactie KW

Nu de lente in het land is gaf schepen voor openbaar domein Mercedes Van Volcem de groendienst de opdracht om de pleintjes op te fleuren. Te beginnen met het Zilverpand.

Plaatselijke handelaars en Bruggelingen die geregeld op ‘t Zilverpand komen, klagen er al enige tijd over dat het winkelcentrum er niet al te aantrekkelijk bij ligt. De bloembakken zouden wat verwaarloosd zijn en en er zou te veel onkruid tussen de tegels staan.

De opmerkingen zijn bij schepen van openbaar domein Mercedes Van Volcem (VLD Plus) niet in dovemansoren gevallen. “Ik wil alle pleintjes laten opfleuren, maar we beginnen dus met het Zilverpand. In de bestaande plantvakken komen er volgende extra bloemen: lavendel, ooievaarsbek, viltige hoornbloem en Mexicaans madeliefje. Voor extra kleur in de lente voorzien we aanvullend grootbloemige viooltjes”, legt de schepen uit.

“We brengen letterlijk kleur in het leven voor alle bewoners en passanten in het Zilverpand. In dialoog met handelaars en bewoners zal trouwens binnenkort gekeken worden om de gehele site van het Zilverpand een opfrisbeurt te geven. Meer groen en bloemen op het middenplein zijn alvast een eerste stap. Voor het vrij kleine centrale watervlak dat snel opwarmt en een onaangename geur verspreidt (de in onbruik geraakte fontein, red.) zal een oplossing gezocht worden. Een dossier om inspraak te organiseren en de vernieuwing vorm te geven ligt voor op het College van Burgemeester en Schepenen van vrijdag eerstkomend.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier