Zilverlinde op speelplaats als herinnering aan Amélie

Tijdens een serene plechtigheid werd de Amélieboom ingehuldigd. (foto RB)
Redactie KW

Op de gerenoveerde speelplaats van de vrije basisschool in Langemark werd een zilverlinde geplaatst die als naam ‘Amélieboom’ kreeg. De boom moet de herinnering aan Amélie Claus, die op 19 november 2017 op achtjarige leeftijd verongelukte, levendig houden.

In november 2017 zat Amélie Claus in het vierde leerjaar van de vrije basisschool in Langemark, toen ze samen met haar grootmoeder Madeleine Hessel bij een tragisch verkeersongeval om het leven kwam. Hun auto werd gegrepen door een aanstormende trein. “Dat drama greep ook iedereen op school enorm aan, ik zag nooit meer tranen dan toen”, getuigt directeur Danny Jonckheere, die met het planten van de boom voor een blijvende herinnering aan Amélie zorgde. Maandagnamiddag werd de boom ingehuldigd in het bijzijn van Amélies vader Dieter Claus, stiefmoeder Diedeline Casier, broer Aimé, stiefbroer Gillian, haar grootouders en de negentien klasgenootjes waarmee Amélie eind vorig schooljaar had moeten afzwaaien in Langemark. “Het was een aangrijpend moment”, vertelt vader Dieter. “Ik zag bij velen traantjes over de wangen vloeien. Het deed deugd om te zien dat de directeur en de leerkrachten Amélie niet vergeten zijn. Vooral de vele lieve woorden waren hartverwarmend. De klasgenootjes van Amélie mochten teksten aan de boom ophangen. Later zullen de kinderen van de school misschien niet meer weten wie Amélie was, maar ze zal dankzij deze boom wel voor altijd in de school blijven voortleven.”

Bank in een cirkel

Rond de boom werd een zitbank geplaatst. “Niet in een vierkant, maar in cirkelvorm”, aldus directeur Danny Jonckheere. “Een cirkel die getuigt van verbondenheid. In de zitbank werden ook inscripties gemaakt met de woorden ‘Altijd bij ons’ en ‘Amélie, de vriendelijke’. Deze zilverlinde is een blijvende herinnering aan een lieve leerlinge die we jammer genoeg door een tragisch ongeval moesten laten gaan.” (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier