Zich excuserende overvaller slaat voor tweede keer toe, politie kan hem vatten

© gf
Wouter Vander Stricht

“Sorry, sorry, sorry…,” stamelde de overvaller toen hij met de centen van dagbladhandel Clip aan de haal ging. Voor de tweede avond op rij vond een overval plaats op een krantenzaak in Ingelmunster. Maar dit keer kon hij niet ver geraken. De politie wist hem te klissen.

Nadat gisteren Filiep Masselin overvallen werd in zijn dagbladhandel in de Gravinnestraat, was het vanavond Krista Roelens van dagbladhandel Clip die vermoedelijk dezelfde overvaller over de vloer kreeg. “Ik had natuurlijk het verhaal van dagbladhandel Joli gehoord, maar ik stond niet echt bij stil. Toch geen twee dagen op rij denk je dan. De man kwam hier binnen en kocht een pakje sigarettenblaadjes. Toen hij betaalde en ik mijn kassa opende, sprong hij over de toonbank.”

“In de keuken zat op dat moment een kindje dat met mij naar de repetitie van het toneel moest. Ik ben naar daar gelopen en heb geprobeerd de politie te bellen. Dat ging niet makkelijk, uiteraard sta je er met trillende handen. Ik ben toen teruggekeerd naar de winkel en hij was zijn zakken vol aan het proppen. Ik riep dat ik al de politie gealarmeerd had. Uiteindelijk zette hij het op een lopen en hij excuseerde zich nog. Blijkbaar had hij dat ook gedaan bij zijn eerste overval.”

Een mes had Krista niet gezien. “Maar blijkbaar lag er buiten op enkele meters van mijn zaak een groot keukenmes. Dat kwamen twee jonge gastjes mij vertellen”, aldus Krista net voor ze naar de repetitie van Taptoni vertrok. “Hij is gevat, hopelijk

Getuigen zagen hoe de politie een man die aan de beschrijving voldeed kon klissen en in de boeien slaan in de Hinnebilkstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier