Zibi’s boomhut voor kinderen in AZ Groeninge is af: “Positieve invloed op zorgproces”

We zien v.l.n.r. Vriginie Huys (coördinator transmurale samenwerking AZG), Virginie Fievez (spelbegeleiding AZG) en Annelies Feys (communicatie AZG). © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vanaf de herfstvakantie neemt AZ Groeninge Zibi’s boomhut in gebruik. In een aangename en kindvriendelijke omgeving kunnen kinderen er begeleid worden of therapie krijgen.

De boomhut werd gefinancierd door het Fonds AZ Groeninge, met als grootste een boomplantactie door Decospan, Woodstoxx en Avanco in aanloop van De Warmste Week vorig jaar. Decospan uit Menen is gespecialiseerd in hout en zette zijn schouders onder de bouw van de boomhut, samen met Unicus, een zusterbedrijf van Woodstoxx. Decospan zamelde ook geld in op zijn bedrijfsfeest.

Heel wat andere acties tijdens De Warmste Week en een mooi bedrag van de supportersfederatie van KV Kortrijk zorgden ook nog voor een mooi bedrag.

Heel wat medewerkers maakten er samen een uitdaging van om de meubeltjes voor in de boomhut in elkaar te zetten.

Kindvriendelijke omgeving

De boomhut wordt tijdens de herfstvakantie in gebruik genomen. Artsen, kinderspsychologen en spelbegeleiders kunnen er in een kindvriendelijke omgeving kinderen en jongeren van 0 tot 16 jaar spreken en begeleiden. “Een meer kindvriendelijke omgeving heeft een positieve invloed op het zorgproces”, luidt het in AZ Groeninge.

De boomhut is kindvriendelijk aangekleed en rolstoeltoegankelijk. Met de aanplanting errond, die nog moet gebeuren, zal de boomhut volledig in het groen liggen. “De kinderen zijn eens in een andere omgeving dan in de ziekenhuiskamer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier