Zeventiger uit Sint-Andries blijft aangehouden voor dodelijke slag aan echtgenote

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van Reginald D. (70) met een maand verlengd.

De man wordt verdacht van het toebrengen van dodelijke slagen aan zijn 76-jarige echtgenote in de Brugse deelgemeente Sint-Andries.

Met hoofd tegen de deur

Zaterdagochtend 30 november 2013 liep een ruzie binnen het echtpaar ernstig uit de hand. De vrouw verschanste zich in de badkamer en liet Reginald D. niet binnen. Ze gooide hem ook enkele badkamerspullen toe. In de daaropvolgende schermutseling heeft D. zijn vrouw een slag gegeven. Het slachtoffer viel met haar hoofd tegen de deur en overleed twee dagen later aan haar verwondingen.

De autopsie wees uit dat het slachtoffer door een gebroken nek om het leven kwam. Dat betekent dat het verhaal van de verdachte steek houdt. Hij wordt dan ook enkel vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Hiervoor kan hij door de correctionele rechtbank tot maximaal 5 jaar cel veroordeeld worden.

Schuld in schoenen van slachtoffer

Zijn advocaat Thierry Goffart bepleitte vrijdag opnieuw de voorwaardelijke vrijlating van zijn cliënt. De raadkamer ging hier niet op in, onder andere omdat de verdachte geen woonst heeft. Ook de houding van Reginald D. speelt niet in zijn voordeel. Hij blijft de schuld in de schoenen van het slachtoffer schuiven en stelt dat hij werd uitgelokt.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.