Zeventiger uit De Haan die naakt lag te zonnebaden in Bredene riskeert drie maanden cel

Redactie KW

Een 70-jarige man uit De Haan riskeert in de Brugse rechtbank drie maanden celstraf wegens openbare zedenschennis. R.V. was niet aan zijn proefstuk toe.

Op 3 juni vorig jaar maakten strandgangers bij de politie melding van een naakte zonnebader in de Spanjaardduinen, op de grens van Bredene en De Haan.

Andere incidenten

Toen de politie een kijkje ging nemen, trok de man nog snel een handdoek over zijn geslachtsdelen. Controle van zijn identiteit wees uit dat R.V. (70) lang niet aan zijn proefstuk toe was.

In 2020 kreeg hij een maand celstraf met uitstel voor gelijkaardige feiten en daarvóór kreeg hij ook al een minnelijke schikking en opschorting van straf voor twee incidenten.

Verdediging

Volgens de verdediging was er deze keer evenwel geen sprake van openbare zedenschennis. “Mijn cliënt bevond zich aanvankelijk op het nabije naakstrand en besefte plots dat hij was verbrand”, pleitte meester Dany Hollevoet.

“Hij zocht vervolgens in de duinen de schaduw op om zich in te smeren met aftersun. Dat is de enige reden waarom hij zijn short liet zakken. Hij verdient dan ook de vrijspraak.” De uitspraak volgt op 19 april. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier