In het AZ Damiaan is gisteren een zevende patiënt overleden aan corona. Op de vier corona-afdelingen lagen zaterdagochtend 45 patiënten, dat zijn er zes meer dan vrijdag. Zaterdagvoormiddag verbleven ook nog drie patiënten op de transitafdeling in afwachting van resultaat. Op intensieve zorgen liggen acht patiënten, één meer dan vrijdag. Zeven van hen worden beademd. In totaal liggen dus 53 coronapatiënten in het AZ Damiaan, zeven meer dan vrijdag, en nog drie mensen op de transitafdeling.

Sinds de start van de coronacrisis werden 316 medewerkers getest, waarvan 35 positief bleken te zijn. Vier medewerkers zijn intussen terug aan het werk. 19 mensen (één meer dan vrijdag) mochten het ziekenhuis verlaten.

Capaciteit

Het AZ Damiaan beschikt nu op 13 bedden op de transiteenheid, 54 bedden op drie zorgeenheden, eventueel uit te breiden indien familieleden samen op de kamer komen, en 29 posities, waarvan 22 met beademing, op intensieve zorgen. Een vierde zorgeenheid met 20 bedden is klaar om indien nodig te openen.

In het AZ Damiaan is gisteren een zevende patiënt overleden aan corona. Op de vier corona-afdelingen lagen zaterdagochtend 45 patiënten, dat zijn er zes meer dan vrijdag. Zaterdagvoormiddag verbleven ook nog drie patiënten op de transitafdeling in afwachting van resultaat. Op intensieve zorgen liggen acht patiënten, één meer dan vrijdag. Zeven van hen worden beademd. In totaal liggen dus 53 coronapatiënten in het AZ Damiaan, zeven meer dan vrijdag, en nog drie mensen op de transitafdeling. Sinds de start van de coronacrisis werden 316 medewerkers getest, waarvan 35 positief bleken te zijn. Vier medewerkers zijn intussen terug aan het werk. 19 mensen (één meer dan vrijdag) mochten het ziekenhuis verlaten. Het AZ Damiaan beschikt nu op 13 bedden op de transiteenheid, 54 bedden op drie zorgeenheden, eventueel uit te breiden indien familieleden samen op de kamer komen, en 29 posities, waarvan 22 met beademing, op intensieve zorgen. Een vierde zorgeenheid met 20 bedden is klaar om indien nodig te openen.