Zeven West-Vlaamse gemeentes binden de strijd – en de wandelschoenen – aan in ‘stappenclash’

Redactie KW

Logo Midden-West-Vlaanderen heeft de besturen van zeven gemeentes in West-Vlaanderen uitgedaagd om van 1 tot en met 31 mei zoveel mogelijk stappen te zetten met de inwoners.

Het staat zwart op wit: we bewegen nog veel te weinig. En daar willen de ‘Gezonde Gemeenten’ Ieper, Kortemark, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Poperinge en Vleteren iets aan doen. Ze willen hun inwoners aanzetten tot meer beweging via de regionale stappenclash, een actie die georganiseerd wordt samen met Logo Midden-West-Vlaanderen. Het doel van elke gemeente/stad is om van 1 tot en met 31 mei zoveel mogelijk stappen te zetten.

De clash is gebaseerd op het 10.000 stappenprincipe: minimum 10.000 stappen per dag (of 8.000 voor 65-plussers) zorgt voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat mensen effectief meer gaan bewegen op langere termijn.

Met een stappenteller

Woon je in één van de deelnemende gemeentes, dan kan je in mei meedoen aan de stappenclash. Ontleen daarvoor een stappenteller bij je gemeente/stad of koop eentje aan via je apotheker of ziekenfonds. Registreer je vervolgens op www.10000stappen.be/stappenregistratietool en sluit je aan bij de groep van jouw gemeente/stad (Gemeente X clasht!). Nadat je je stappen ingegeven hebt, worden ze automatisch meegerekend in de stappenclash om jouw gemeente/stad naar de overwinning te leiden. Elke week zal de tussenstand bekendgemaakt worden via www.logomiddenwvl.be.

De gemeente/stad met het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag wint. Ook de gemeenten/steden op de tweede en derde plaats ontvangen een mooie prijs. Sommige gemeenten belonen ook één of meerdere deelnemende inwoners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier