Zeven weken voor datum worden ook de Kooigemse volksfeesten afgelast

Vroeger vonden de Volksfeesten plaats op de Dreupelhoek in Kooigem. De laatste jaren was het Kooigemse Marktplein de plaats van muziek en vertier. Op deze archieffoto is te zien dat ook de Volksfeesten in Kooigem veel volk lokken. © EDB
Redactie KW

Zeven weken voor de Kooigemse Volksfeesten zouden plaatsvinden, hakte het bestuur uiteindelijk toch de knoop door om de feesten dit jaar af te gelasten. “We bleven hopen, maar gezondheid primeert”, luidt het.

Het zou een jubileumjaar worden. De Volksfeesten in Kooigem bestaan dit jaar 40 jaar en het bestuur wou 40 jaar opeenvolgende Volksfeesten kunnen vieren. Tot op vandaag werd nog steeds gehoopt om alles te kunnen laten plaatsvinden.

“Zeven weken voor ons volksfeest zijn we nog steeds in het ongewisse of we de feesten kunnen en/of mogen organiseren”, stelt voorzitter Jean-Pierre Duprez. “Onze locatie – het Kooigemse marktplein – laat wel geen massale opkomst toe, maar omdat gezondheid primeert besliste het bestuur de Volksfeesten in Kooigem editie 2020 toch af te gelasten. Het vele voorbereidende werk is echter niet verloren. Volgend jaar op zaterdag 17 juli 2021 brengen we een nog verbeterde versie. Enkele artiesten hebben reeds toegezegd”, luidt het. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier