Zeven nieuwe besmettingen in Brugs Europacollege

Federica Mogherini, de nieuwe rector van het Brugs Europacollege. (foto Europacollege)
Stefan Vankerkhoven

Er zijn zeven nieuwe besmettingen in drie residenties van het Brugse Europacollege. Vanaf maandag 5 oktober worden vier andere residenties coronavrij verklaard en wordt de quarantaine voor de studenten opgeheven.

Twee weken geleden bleken 53 van de 350 studenten van het Europacollege positief. Alle buitenlandse studenten werden in de zeven residenties in quarantaine geplaatst. Wie positief was, moest in isolement op zijn kamer. Burgemeester Dirk de fauw vernam dat een aantal studenten het niet zo nauw nam met de quarantaineregels. Bijgevolg had de crisiscel vorige week een nieuw onderhoud met Federica Mogherini, de nieuwe Italiaanse rector van het Europacollege.

Het college kreeg al een boete van 750 euro. Voorlopig werden nog geen studenten individueel beboet. Maar wie in quarantaine moet en op straat betrapt wordt, riskeert een boete van 250 euro.

Op dinsdag 6 oktober volgen nieuwe tests in de drie resterende residenties. Afhankelijk van het resultaat, beraden Dirk De fauw en rector Federica Mogherini zich over bijkomende maatregelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier