Zeven Izegemse jeugdverenigingen bundelen deze krokusvakantie hun krachten

©filmstudio Getty Images
©filmstudio Getty Images
Redactie KW

Het verenigingsleven staat al een tijd op een laag pitje door de coronamaatregelen. “Activiteiten werden geschrapt, kampen konden niet plaatsvinden. Onze jeugdverenigingen kwamen het afgelopen jaar voor heel wat uitdagingen te staan”, vertelt schepen van jeugd Lothar Feys. “Desondanks blijven ze de moed erin houden en bundelen deze week zelfs zeven jeugdverenigingen hun krachten.”

Zeven Izegemse jeugdverenigingen werkten elk een activiteit of uitdaging uit. Elke dag om 10 uur wordt een nieuwe activiteit gelanceerd op de Facebookpagina van de jeugddienst. De activiteiten zijn steeds gericht op jongeren tussen 12 en 18 jaar. “We willen met de activiteiten het maatschappelijk welzijn bevorderen en de Izegemse jeugd aanmoedigen om nog eens buiten te komen, individueel of in hun bubbel. En je hoeft zeker geen lid te zijn van een jeugdvereniging om deel te nemen. Elke jongere kan meedoen”, zegt schepen Feys.

Op maandag trapte KSA Izegem de week af met een stadswandeling langs enkele bezienswaardigheden, gevolgd door een stadsspel van Scouts en gidsen Sint-Joris op dinsdag. Daarna volgen de Chiromeisjes Emelgem (woensdag), KSA meisjes Izegem (donderdag), FOS De Jakketoes (vrijdag), Padvinders Van Sint-Joris (zaterdag) en de Chirojongens Emelgem (zondag).

Alle info over de activiteiten lees je www.facebook.com/jeugddienstvanizegem en www.izegem.be/krokusvakantie .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.