Zetelfabrikant André Ollevier (79) is overleden

Wijlen André Ollevier.© Serenity Wervik
Wijlen André Ollevier.© Serenity Wervik
Redactie KW

Thuis in de Geluwesesteenweg in Wervik is André Ollevier (79) na een slepende ziekte dinsdagmorgen overleden. Hij was gedelegeerd bestuurder van maar liefst tien ondernemingen. Zijn levenswerk was sinds 1965 de zetelfabriek Confortluxe in de Menensesteenweg in Wervik. Jarenlang was hij sponsor van diverse sportclubs, zoals Excelsior Moeskroen en tweedeklasser KVK Westhoek. André Ollevier was erevoorzitter van eersteprovincialer Eendracht Wervik. Hij behoort tot de rijkste belgen.

In de gouden jaren van de zetelfabriek Confortluxe werkten er ruim 500 mensen. Vaak ook koppels die later ook hun kinderen zagen aangeworven. André Ollevier was ook gedelegeerd bestuurder van de zetelfabriek Europe in de Robert Klingstraat in Wervik, meubelfabriek Lievens in Tielt, meubelwinkels Crack (Ieper), Toff en Nikelly (beiden Dottenijs) en Lambermont (Bertrix), transportbedrijf Confotrans en een immobiliëngroep. Zijn drie kinderen Rudy, Jimmy en Heidi draaien mee in de diverse ondernemingen.

André Ollevier was de echtgenoot van Jacqueline Pauwels en werd geboren in Geluwe. Hij groeide op in een kroostrijk gezin van negen kinderen. Een broer en zus zijn overleden. André Ollevier was een selfmade man, die ooit begon met een kleine winkel in de Ooievaarstraat en uitgroeide tot een heel grote ondernemer. Zijn eerste werknemer was Miel Peeters.

André Ollevier was actief op diverse plaatsen. Onder meer in de Speldenstraat en later in de Molenstraat. Wegens plaatsgebrek moest de productie een aantal keer verhuizen. Tot uiteindelijk de Menensesteenweg aan de boorden van de Leie de nieuwe stek werd. Door de aanwerving van een eerste vertegenwoordiger ging de bal aan het rollen. Een deel van het personeel van de zetelfabriek Dereuck in de Geluwestraat maakte de overstap naar Confortluxe voor een iets hoger uurloon. Het werd het begin van een heel succesvol verhaal

Zijn overlijden is een groot verlies voor Wervik en de regio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier