Zet KVK aan tot gokken? Kansspelcommissie voert onderzoek

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

KV Kortrijk kwam dinsdag met een opmerkelijke actie op de proppen. Wie op 23 januari mee wil naar de halve finale van de Croky Cup tegen Royal Antwerp FC mag gratis de bus op, op voorwaarde dat hij of zij een account aanmaakt op goksite Golden Palace. Wie dat niet doet betaalt tien euro. De kansspelcommissie ontving meteen een melding en onderzoekt de zaak.

“Dankzij een samenwerking tussen KV Kortrijk, supportersfederatie KVK en Golden Palace, kunnen alle supporters gratis met de bus naar het Bosuilstadion om onze Kerels aan te moedigen”, staat er sinds dinsdag te lezen op de website van de Kortrijkse club.

Wie jonger is dan 18 jaar mag sowieso gratis mee. (Gokken op sportwedstrijden mag in ons land vanaf 18 jaar, voor andere casinospelen moet je 21 zijn red.) Wie ouder is dan 18 wordt gevraagd om zich te registreren op de website van Golden Palace. De link naar de website van de goksite wordt expliciet vermeldt.

Wie weigert zich te registreren, of dat niet kan vanwege een verslaving bijvoorbeeld, moet 10 euro betalen. “Dat is inderdaad een twijfelachtig verhaal”, reageert Marjolein De Paepe, woordvoeder van de kansspelcommissie. “Wij kregen er gisteren dan ook een melding over.” Van wie die melding afkomstig is wil ze niet kwijt. Ook of het effectief fout is wat Golden Palace en KVK doen kan ze nog niet bevestigen. “We kregen die melding gisteren pas binnen en hebben meteen een onderzoek opgestart”, klinkt het. “Onze controlecel zal nu de nodige vaststellingen doen en als het nodig is, dan zullen wij actie ondernemen”, aldus Marjolein.

Het onderzoek zal wellicht een aantal weken in beslag nemen. Als effectief blijkt dat de club in de fout gegaan is, dan is de kansspelcommissie niet bevoegd om hen te bestraffen. “Wij kunnen enkel sancties opleggen aan Golden Palace”, besluit de woordvoerder.

Bij KVK was voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar. Of de kerels door iemand anders op de vingers getikt zullen worden lijkt eerder twijfelachtig. Zowat elke grote club heeft immers wel een gokkantoor of gokwebsite onder zijn sponsors.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier