Zestig speelboxen voor kinderen uit kansarme gezinnen

De kinderen van voorzitter Wouter Dubois bij de speelboxen. © EDB
Redactie KW

Serviceclub Kiwanis Young Professionals Wervik verdeelde zo’n zestig speelboxen voor kinderen uit kansarme gezinnen. De boxen werden afgeleverd bij het OCMW van Wervik, Love in Action in Wervik, Uit De Marge Menen en Hoekhuis Menen.

“De speelbox bestaat uit educatieve elementen, creatieve knutselspullen en actieve speeltjes. Kortom voor elk wat wils”, zegt Wouter Dubois, voorzitter van de sociale commissie. “Vroeger verdeelden we bij dezelfde doelgroep de Kiwanis Party Box. We haalden die nu van onder het stof en staken het in een nieuw kleedje met de #KiwanisSpeelinjeKotBox.”

Elke maand schonk Kiwanis twee jaar lang een partybox aan een jarige die deelnam aan de kleurwedstrijd van Cars of Frozen. De box bevatte een fles Kidibul, bordjes, taart, kroontje, cadeau en confetti. Serviceclub Kiwanis Young Professionals Wervik is een groep van een twintigtal jonge enthousiastelingen die zich stuk voor stuk inzetten voor kansarme kinderen uit eigen regio. De coronacrisis hakt er bij kwetsbare kinderen uit Menen en Wervik dubbel zo hard in. Vandaar dit mooi gebaar. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier