Zestig jaar huwelijksgeluk voor André Descamps en Ivette Delbecque

André Descamps en Ivette Delbecque vierden hun diamanten huwelijksjubileum en werden bij die gelegenheid op het stadhuis ontvangen. © LOO
Redactie KW

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum werden André Descamps en Ivette Delbecque ontvangen op het stadhuis. Zij kregen een brief van het koninklijk paleis en enkele geschenken van de stad Harelbeke.

Ivette Delbecque werd geboren op 5 december 1941 in Harelbeke. Zij is de jongste uit een gezin van zes kinderen. Ivette zat op internaat in Escanaffles en Kuurne en ging tot haar veertiende naar de meisjesschool op wijk Zandberg. Van haar 18 jaar tot haar 54ste werkte Ivette bij het naaigarenbedrijf BST in Kortrijk. Zij houdt van voetbal, fietsen en naaien.

“Ik maakte vroeger veel kledij zelf maar nu enkel nog kleine dingen zoals een mondmasker”, zegt Ivette.

Goede kok

André Descamps werd geboren op 7 september 1939 in Harelbeke. Hij is de tweede in rij uit een gezin van drie kinderen. André trok tot zijn veertiende naar school op wijk Eiland en werkte drie jaar bij Vandewalle Houtzagerij. Hij vervulde daarna zijn legerplicht in Aachen in Duitsland, waar hij als kok werkte.

“Hij kan nog steeds goed koken”, knipoogt Ivette. Na zijn legerdienst ging hij met zijn vader mee gaan werken in Brussel als metserdiender. “Ik zag dat zware en verre werk wel niet zitten”, vertelt André. Daarna ging hij werken in het magazijn van Ververij Sint-Antoon. Later was hij chauffeur bij Omnia en bij Ville-de-Courtrai. Zijn hobby’s zijn voetbal, fietsen en kaarten.

Het koppel leerde elkaar kennen door Liliane, een nicht van André en de vriendin van Ivette. “Liliane had het geregeld dat we elkaar konden ontmoeten. Onze ‘toevallige’ ontmoeting was goed voorbereid. Het was wel een beetje tegen de zin van mijn vader omdat André een zuiders type was”, verklapt Ivette. Zij verkeerden drie jaar en trouwden op 24 september 1960. Het feest was in het café van de moeder van Ivette.

“We weten niet meer wat de maaltijd was zeker geen koeientong maar er was een dansfeest met een orkest”, aldus het diamanten koppel.

Naar Tenerife

Intussen is het gezin uitgebreid met zoon Nick en kleinzoon Tibo. “Onze grootste hobby vroeger was gaan kijken naar het voetbal waar onze zoon Nick speelde. We volgden ook graag de koers”, vertelt André. Daarnaast gaan ze elk jaar overwinteren op Tenerife.

“Door corona hebben we deze keer niet geboekt. We houden het nu bij korte trippen in België en Nederland om te fietsen en zijn ook nog in een kaartclub. Onze zoon Nick verrast ons ook graag met etentje in restaurants met een mooi uitzicht.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier