Zestiende finales in voetbalbeker uitgesteld naar januari 2021

De raad van bestuur van de Pro League heeft na overleg met de amateurvleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF beslist om de zestiende finales van de Beker van België met een drietal weken uit te stellen naar 9 en 10 januari 2021. Dat maakte de kalendermanager maandag bekend.

Zulte Waregem, hier met Gianni Bruno, moet in de Croky Cup tegen amateurclub Olympic Charleroi. © belga

Door de beslissingen van het Overlegcomité zijn trainingen voor amateurclubs opgeschort tot minstens 13 december. Voetbal Vlaanderen en het ACFF beslisten zelfs om hun competities dit jaar niet meer te hernemen.

De zestiende finales van de Croky Cup stonden gepland op 15, 16 en 17 december. Op die data moeten nog negen amateurclubs in actie komen tegen de professionele teams. Gezien de sanitaire situatie en het gebrek aan training en wedstrijdritme stemde de Pro League ermee in de zestiende finales uit te stellen. De wedstrijden zullen plaatsvinden op 9 en 10 januari en niet langer in december. Volgende week maandag legt de kalendermanager van de Pro League de exacte speelmomenten vast.

In principe krijgen amateurclubs in de zestiende finales het thuisvoordeel. Omdat het op 9 en 10 januari wel eens zou kunnen vriezen, voert de Pro League de mogelijkheid in om de wedstrijden van de zestiende finales het thuisvoordeel te wijzigen als de oorspronkelijke thuisclub niet beschikt over veldverwarming. Door de krappe kalender en om te anticiperen op extra uitstelwedstrijden wil de Pro League vermijden dat ook met de zestiende finales geschoven moet worden door slechte weersomstandigheden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.