Zestiende editie van Damme Culinair aan de gang

© (Foto PDV)
Redactie KW

In het centrum van Damme vindt nog tot 18 uur de 16de editie van het streekproductenfestival Damme Culinair plaats. Er zijn opnieuw heel wat enthousiaste standhouders present maar de regen en wind spelen jammer genoeg voor spelbreker.

Damme Culinair is de voorbije jaren uitgegroeid tot een evenement dat met stip op de kalender staat genoteerd bij liefhebbers van ‘het goede leven’ en meer specifiek bij de fanaten van lekkere streekproducten. Ook bij deze editie boden zich heel wat standhouders, zo’n veertigtal, in Damme aan om hun lekkers te laten proeven door de bezoekers. Dat gaat van fijne vleeswaren, over confituren of honingproducten, lekkere natuurlijke vruchtensapjes, artisanale biertjes tot lekker gebak van de plaatselijke verenigingen. De standhouders hebben elk hun plaatsje in de centrum van de Uilenspiegelstad, zowel op de Markt voor het stadhuis als in de Jakob Van Maerlantstraat en in de tuin van Huyse De Grote Sterre. Op die laatste locatie wordt ook aan de kindjes gedacht want daar staat een groot bord opgesteld waar ze zich creatief kunnen uitlaten met vingerverf.

De solo-artiest Meermens probeerde er voor wat animo te zorgen, net als het dweilorkestje dat rondliep in de centrumstraten. Naast de vele spreekproducten waren er ook lokale restaurateurs present om fijne hapjes aan te bieden, zoals de mensen van restaurant Mout, De Mess en traiteur Patrick De Groote. Jammer genoeg wil het weer niet helemaal mee. Felle regenbuien en fikse windstoten spelen het evenement, zeker in rondom het middaguur, flink parten. Het weer lijkt echt wat opgeklaard en een bezoekje aan Damme, het evenement zelf maar ook de vele eet- en drankgelegenheden rondom het festival lonen zeker nog de moeite.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier