Zesdeklassers Prizma-De Wegwijzer uit Ingelmunster deden een ‘Tour des Diplômes’

Aan De Cultuurfabriek maakten we een foto met v.l.n.r. juf Jo Samyn, juf Laurence Margot, Bremer Theunis, Emma Roelens, Stan Roelens, Sharon Cool, Lily Goethals, juf Martine Delaere en juf Stephanie Claus. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Door de coronamaatregelen kon de getuigschriftenuitreiking bij Prizma-De Wegwijzer in de Schoolstraat in Ingelmunster niet plaatsvinden zoals gewoonlijk. De school besloot een ‘Tour des Diplômes’ te organiseren. Het werd een zoektocht met verschillende stops.

Bij iedere stop kregen de leerlingen iets mee en ook een tip voor de volgende bestemming. De zesdeklassers gingen met hun gezin op tocht met als doel hun diploma te veroveren. De ‘Tour des diplômes’ begon aan De Cultuurfabriek, waar alle gezinnen een ‘feestpakket’ meekregen voor in de wagen. De tocht hield halt in de school zelf, waar er nog een verrassing was voorzien. Voor de zesdeklassers van de Oostrozebekestraat was er een klasfuif in de Sint-Jozefsschool. Om 23 uur werden ze met de feestbus – een versierde schoolbus – naar huis gebracht. De zesdeklassers van de Schoolstraat werden getrakteerd op een camping. Alle jongens en meisjes mogen één nachtje blijven kamperen op school. De kinderen zelf wisten van niets. De ouders waren op de hoogte gebracht en brachten het nodige materiaal mee in de koffer van de auto. Het werd dus toch een uniek en onvergetelijk afscheid voor de 39 zesdeklassers van Prizma-De Wegwijzer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier