Zesde editie Lichtjes aan de Leie in Sint-Eloois-Vijve

Enkele leden van de Desselgemse Eendrachtige Lijnvissers met Kathy Vandeviaene, Koen Peers, Francky Vandeplassche, Christ Deweer, Benjamin Deweer en Nathalie Lietaert. Zij maakten er een leuk onderonsje van op de herfstmarkt. © IVD
Redactie KW

Net als de afgelopen jaren gingen de 4.000 kaarten weer vlot de deur uit en dat inspireerde de werkgroep van de Vijfse Middenstand om voor de zesde editie van de Lichtjes aan de Leie opnieuw een knappe wandeling uit te stippelen.

De wandelaars startten via de esplanade om via de Spinnerijstraat de Leieboorden te bereiken en zo richting voetbalveld te wandelen. In de omgeving van de Millenniumwijk hadden de organisatoren enkele wegeltjes gevonden en die zorgden voor een extra cachet. De stedelijke basisschool behoorde dan weer bij de blikvangers op het vlak van versiering met lichtjes. De massa wandelaars lieten zich alvast niet afschrikken door de lichte regen en ze genoten met volle teugen van de idyllische taferelen, het lichtspektakel onderweg, de toffe tussenstops in een bedrijf langs de Leie, op de terreinen van Jong Vijve en in de stedelijke basisschool. Daarna was het echt op de koppen lopen tijdens de herfstmarkt, met niets dan tevreden gezichten bij de verkopers in de 26 kraampjes. Na het vuurwerk van 22 uur, aangeboden door het stadsbestuur, barstte het feest met DJ Point Deux pas echt los en dat zou ongetwijfeld tot in de vroege uurtjes duren.

(IVD – foto IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier