Zesde editie buurfeest ‘Reckebilck’ in Menen

Redactie KW

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli vindt het evenement ‘Reckebilck’ voor de zesde keer plaats op het Vander Merschplein.

“Het evenement Reckebilck ontstond toen enkele buurtbewoners 5 jaar geleden hun krachten bundelden”, vertelt president Jasmijn Cools. “Momenteel telt de kern een achttal personen, maar het buurfeest zou niet kunnen bestaan zonder de hulp van de vele medewerkers.”

Rommelmarkt en petanque

“Het evenement is ook enkel mogelijk door de financiële steun van enkele plaatselijke sponsors: Jong Kiwanis, stad Menen… Ook mogen we de school ‘Futura’ gebruiken.” Op vrijdagavond staat er een barbecue op het programma. Ook kunnen de aanwezigen petanque spelen. De bezoekers brengen hun eigen eten mee, de organisatie zorgt voor de barbecue en de drank.

Zaterdag wordt gestart met een rommelmarkt rondom het plein. Inschrijven kan nog steeds. Jasmijn: “Een paar verenigingen zorgen voor de verkoop van eten en drinken over de hele dag. Denk maar aan Stam scouts Menen, boegie woegie, Rode Kruis opvangcentrum Menen, Contact en volkskeuken Menen…”

Kinderdorp met springkastelen

Voor de animatie zorgen Les Figurettes Fénoménales. Zij vieren dit jaar hun vijfde verjaardag op Reckebilck. Dat doen ze met nieuwe danspasjes en een schitterende show. De Thierrys zorgen voor een muzikaal intermezzo. Ook komt er een kinderdorp voor de allerkleinsten, met drie springkastelen, een stand voor glittertattoo’s en voorstellingen. Tijdens een interactieve kindervoorstelling zal het magische verteltheater tovenaarsgeheimpjes prijsgeven. Tom de Tafelgoochelaar komt langs aan de tafels met een knappe opeenvolging van vele magische trucjes.

Verder kan je kennismaken met de twee straatvegers van Cirque Poubelle, zanger Wiewieneke en ‘Singing Puppets’. “Ten slotte zal Tine Moniek als een soort dartele honingbij zoete boodschappen op de aanwezigen plakken. Want een extra lach op een buurtfeest mag er altijd bij”, besluit Jasmijn.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier