Zes Zuid-West-Vlaamse brouwerijen slaan met B33rbox handen in elkaar

Zes Zuid-West-Vlaamse brouwers werken vanaf nu samen. Boven v.l.n.r. Nino Bacelle (De Ranke), Bram Neudt (Bram Brass), Dirk Knockaert (Klondiker), Bert Van Hecke (BOM Brewery) en Dirk De Meester (De Meester). Onder: Luc Savels en Bjorn Willaert. © Joke Couvreur
Philippe Verhaest

Om de coronacrisis het hoofd te bieden en hun bieren bekender te maken, besloten zes lokale brouwerijen om hun bieren samen te verkopen. Initiatiefnemers zijn Izegemnaar Luc Savels en Bjorn Willaert uit Ingelmunster. Zij lanceren de B33rbox.

Ook voor de eerder lokale brouwerijen vormt de coronacrisis een stevige uitdaging. Een omzetdaling van liefst tachtig procent is eerder regel dan uitzondering en daarom is elk initiatief om wat extra verkoop aan te zwengelen, meer dan welkom.

Daar zorgen Luc Savels uit Izegem en zijn Ingelmunsterse schoonzoon Bjorn Willaert nu voor. Zij lanceren de B33rbox en verkopen online een pakket met twaalf verschillende bieren van zes brouwerijen uit Zuid-West-Vlaanderen.

De Poes (Tielt), Bram Brass (Zwevegem), Klondiker (Meulebeke), De Ranke (Wevelgem), De Meester (Harelbeke) en BOM Brewery (Rumbeke) stappen mee in het verhaal. “Dit is enkel maar toe te juichen”, zeggen ze. “Net als de grote spelers krijgen ook wij nu heel wat klappen, maar onze bieren zijn net iets minder bekend bij het grote publiek. Initiatieven als de B33rbox zijn een stap in de goeie richting.”

Dat is ook de bedoeling van het duo achter de B33rbox. “We willen onze lokale ondernemers een duwtje in de rug geven en hun kwalitatieve bieren ook de aandacht geven die ze verdienen. Bierliefhebbers kunnen online een box bestellen en die brengen wij in tien gemeenten gratis aan huis: Izegem, Ingelmunster, Roeselare, Ledegem, Lendelede, Wielsbeke, Oostrozebeke, Meulebeke, Dentergem, Pittem, Ardooie en Tielt.”

Echte belevenis

Wie in Kuurne, Harelbeke, Waregem, Deerlijk, Ruiselede, Wingene of Lichtervelde woont, betaalt 5 euro transportkosten en ook in de rest van West-Vlaanderen wordt voor een kleine meerprijs geleverd. “In elke box steken we ook foldertjes en informatie over de brouwerijen, want die zijn uiteraard ook te bezoeken. En de meesten hebben een eigen proeflokaal. Ideaal voor een uitstap tijdens je staycation, dus. Je zal er ook telkens een glas of biergadget in terugvinden. Zo wordt onze B33rbox een echte belevenis en is het niet zomaar een pakket biertjes dat bij je thuis geleverd wordt.”

Luc en Bjorn hebben ook plannen om in elke West-Vlaamse gemeente een afhaalpunt te creëren. “Daarvoor zijn we nog op zoek naar krantenwinkels, slagers, bakkers… die met ons willen samenwerken. Handelaars die onze B33rbox rechtstreeks willen aanschaffen om zelf te verdelen, zijn uiteraard ook welkom. En ook bedrijven die de box voor hun klanten of medewerkers in huis willen halen, kunnen ook bij ons terecht.”

De B33rbox kost 33 euro en kan je kopen via de gelijknamige Facebookpagina. De website www.b33rbox.be is in aanbouw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.