"Die mensen volgden gedurende 2,5 jaar theoretische en praktijklessen en dat onder het oog van professionals uit de wijnwereld", zegt sectorcoördinator horeca en voeding Bram Lemmens.

"De cursisten leren alle aspecten van het wijnmaken: de aanplant van wijnstokken, snoeiwerken, onderhoud van de wijngaard, oogsten, de chemie achter het wijnmaken, persen en bottelen. De kroon van de opleiding is het maken van een eigen wijn."

"Nu is het de beurt aan de cursisten om hun eigen visie en hun eigen wijn te ontwikkelen. Sommige cursisten namen het aspect ondernemerschap volledig op zich en zijn intussen begonnen met de commerciële uitbouw van een nieuwe Belgische wijn."

De afgestudeerde cursisten, drie van afstudeerjaar 2016 en drie van afstudeerjaar 2017, en docenten komen uit de Westhoek en de brede regio: Ieper, Poperinge, Elverdinge, Zulte, Roeselare, Dadizele, Lendelede, Wichelen en Aartrijke.

(CM)

"Die mensen volgden gedurende 2,5 jaar theoretische en praktijklessen en dat onder het oog van professionals uit de wijnwereld", zegt sectorcoördinator horeca en voeding Bram Lemmens."De cursisten leren alle aspecten van het wijnmaken: de aanplant van wijnstokken, snoeiwerken, onderhoud van de wijngaard, oogsten, de chemie achter het wijnmaken, persen en bottelen. De kroon van de opleiding is het maken van een eigen wijn.""Nu is het de beurt aan de cursisten om hun eigen visie en hun eigen wijn te ontwikkelen. Sommige cursisten namen het aspect ondernemerschap volledig op zich en zijn intussen begonnen met de commerciële uitbouw van een nieuwe Belgische wijn."De afgestudeerde cursisten, drie van afstudeerjaar 2016 en drie van afstudeerjaar 2017, en docenten komen uit de Westhoek en de brede regio: Ieper, Poperinge, Elverdinge, Zulte, Roeselare, Dadizele, Lendelede, Wichelen en Aartrijke.(CM)