Zes West-Vlaamse meisjes stoten door naar finale Miss België

De zes West-Vlaamse meisjes die doorstoten. © Bjorn Van Ryckeghem - Missitems
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Met zes finalistes is onze provincie het sterkst vertegenwoordigd in de finale van Miss België. In totaal dingen 30 meisjes mee naar het kroontje.

Na de finale van Miss West-Vlaanderen, die werd gewonnen door Emily Van Eeckhoutte uit Ardooie, maakten nog 8 West-Vlaamse meisjes kans op een stek in de grote nationale finale. Naast de kersverse Miss waren dat ook haar eredames Josephine-Charlotte Lecluyse (Kuurne) en Michelle Vermeersch (Harelbeke), maar ook de winnares van de publieksprijs Nathalie Desplancke (Middelkerke). Tot slot gingen er vier Crown Cards naar Manon Vandemaele (Desselgem), Clarisse Bertoni (Brugge), Meryam Chekrad (Menen) en Lisa De Meester (Ooigem).

Dit West-Vlaamse gezelschap nam het vrijdagavond op tegen 72 andere meisjes uit het hele land met als inzet een finaleticket voor Miss België. Bij de dertig gelukkigen dus zes meisjes uit onze provincie. Enkel Clarisse Bertoni en Lisa De Meester moesten afhaken.

Dat betekent dat één vijfde van alle finalistes straks uit West-Vlaanderen komt. Antwerpen levert vijf meisjes, Luik moet tevreden zijn met vier finalistes. De finale vindt plaats in januari 2019.

(TV/Missitems-foto Missitems)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier