Zes ‘Warme Steden en Gemeenten’ uit de startblokken in West-Vlaanderen

De zes steden en gemeenten ontfermen zich over de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op dinsdag 19 november sloten de gemeenten Damme, Koekelare, Koksijde, Middelkerke, Nieuwpoort en Zedelgem zich aan bij het project ‘Warme steden en gemeenten’. Daarmee ontfermen ze zich over de mentale gezondheid van kinderen en jongeren.

De geestelijke gezondheid van jongeren staat onder druk: liefst één op vijf jongeren geeft aan zich niet goed in zijn vel te voelen. Daarom willen de zes deelnemende gemeenten de komende jaren werk maken van een echte ‘Warme Stad of Gemeente’. Ze willen kinderen en jongeren een veilige plek aanbieden waar ze hun talenten kunnen ontplooien, hun gevoelens kunnen benoemen en uiten, hulp leren vragen en vinden én waarbij hun omgeving en leeftijdsgenoten hen ondersteunen.

De zes stads- en gemeentebesturen bundelen hiervoor de krachten met alle organisaties die werken met kinderen en jongeren en hun mentaal welzijn. De mascotte van ‘Warme Steden en Gemeenten’ is Warme William. Warme William nodigt iedereen uit om te vertellen hoe het écht met je gaat, en biedt een luisterend oor aan. Hij wil zoveel mogelijk mensen aanzetten om zelf ook een Warme William te worden voor de mensen uit je omgeving.

Info:www.warmewilliam.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier