Zes jonge ondernemers uit beautysector slaan handen in elkaar

V.l.n.r. Elke Leuridan, Marie-Laure Thyrion, Aurélie Boudry-Robert, Ella De Coster, Shauny Moerman en Macha van Overmeire.©MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
V.l.n.r. Elke Leuridan, Marie-Laure Thyrion, Aurélie Boudry-Robert, Ella De Coster, Shauny Moerman en Macha van Overmeire.©MYRIAM VAN DEN PUTTE MVO
Redactie KW

Zes jongedames uit Veurne, Koksijde en De Panne vinden het erg jammer dat ze hun klanten niet kunnen verwennen met een schoonheidsbehandeling, een nagelstyling of een feestelijk eindejaarskapsel nu de overheid hen verplicht om de deuren gesloten te houden. Ze bedachten samen een alternatief om hun klanten toch een kerstcadeau te bezorgen.

“Zo kan het niet verder, er moet iets gebeuren om de aandacht te vestigen op de penibele situatie van de sector van de contactberoepen”, was het besluit van de zes jongedames die met elkaar recent in contact kwamen via de sociale media.

Sommige onder hen zijn nog maar heel recent gestart met hun zaak, Aurélie uit Veurne is al 12 jaar aan de slag maar heeft zoiets nog nooit meegemaakt. Ella De Coster uit Veurne had net voor het uitbreken van de coronacrisis beslist om van haar bijberoep haar hoofdberoep te maken in haar beautysalon ‘Esthetiek Elle l’A’ in Veurne.

Naaktkalender

“Toen ik onlangs het initiatief van Vanessa Hartman uit Koksijde zag om een naaktkalender uit te brengen als protest tegen de overheid die de mensen in onze sector uitkleedt, vond ik dat wel origineel. Ik besloot om mee te doen en ik kreeg snel heel wat positieve reacties. Dat doet deugd en stimuleerde mij en enkele andere ondernemers uit onze regio om zelf nog een extra actie te organiseren. Alle beetjes helpen, hé!”

“Eigenlijk geraakten we met elkaar aan de praat via de sociale media en toevallig bleek dat ik nog met Marie-Laure Thyrion in dezelfde school op de schoolbanken hebben gezeten! Zo groeide het idee om samen een leuke kerst-winactie op poten te zetten waarmee we tegelijk aandacht vragen voor de problematische situatie van de beautysector, waar iedereen het heel erg moeilijk heeft sinds de verplichte sluiting.”

Groot cadeau

“Voorlopig is er nog geen enkel perspectief op een heropeningsdatum. Het is nochtans bewezen dat er zéér weinig besmettingen plaatsvinden bij contactberoepen, omdat er tijdens onze opleiding enorm op hygiëne gehamerd wordt. Ook hebben we een zeer streng behandelingsprotocol gekregen waaraan we ons moeten houden tijdens deze coronaperiode.”

“Het doet ons enorm pijn dat we onze klanten nu niet kunnen verwennen, dus verwennen we ze met een groot cadeau dat ze kunnen winnen”, klinkt het unaniem . Je kunt tot 23 december deelnemen via de instagrampagina’s van de deelnemende zaken en een volledige make-over winnen met een waarde van minimum 500 euro.

Het grote kerstcadeau bevat:

– Een cadeaubon t.w.v. 100 euro bij Cisar Koksijde (Macha Van Overmeire)

– Een cadeaubon t.w.v. 100 euro bij Silky Hair treatments De Panne (Marie-Laure Thyrion)

– Een nieuwe set gelnagels bij Esthetiek Elle l’a Veurne (Ella De Coster)

– Een luxegelaatsverzorging bij Elkes beauty Veurne (Elke Leuridan)

– Een wellness-arrangement bij Pure S Veurne (Shauny Moerman)

– Wimperextensions bij L’atelier d’Aurélie Veurne (Aurélie Boudry-Robert)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.