Zes jaar cel voor verkrachting zwakbegaafde adoptiedochter

© iStock
Redactie KW

Een 50-jarige man uit Ruiselede heeft in de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf gekregen voor de verkrachting van zijn zwakbegaafde adoptiedochter. Het meisje was op het moment van de feiten 16 jaar, maar ze had de mentale leeftijd van een 10-jarige.

Op 23 augustus vorig jaar kwam M.D. zijn adoptiedochter ‘s middags oppikken in de instelling waar ze verblijft. Door een eerdere verkrachtingszaak had hij het meisje, dat kampt met autisme en een verstandelijke beperking, al drie jaar lang niet meer mogen zien. De twee zouden samen Oostende bezoeken, maar M.D. had andere plannen. Hij nam het meisje, dat de mentale leeftijd heeft van een tien- of elfjarige, mee naar zijn woning in Ruiselede waar hij haar in zijn bed verkrachtte. ‘s Avonds bracht hij haar terug naar de instelling. Omdat ze zich tijdens het avondeten opvallend stil gedroeg, vroeg haar begeleider wat er scheelde. Toen het meisje vertelde wat er gebeurd was, stapte de begeleider naar de politie.

M.D. werd aangehouden en zit sindsdien in de cel. Aanvankelijk ontkende hij alles, maar later gaf hij toe dat hij seks had met het meisje. “Ze had mij gevraagd om haar te leren seksen“, beweerde hij. “Ik heb haar zeker twintig keer gevraagd of ze wel zeker was.”

Verder onderzoek wees uit dat M.D. op het internet informatie had opgezocht over seksuele relaties tussen vader en dochter. “Dat hij de verantwoordelijkheid bij zijn zwakbegaafde dochter probeert te leggen is ergerlijk”, oordeelde de rechter. “Bovendien had hij niet eens de toelating om het slachtoffer mee naar huis te nemen.”

M.D. werd in het verleden al veroordeeld voor slagen, belaging en bedreiging. Hij stond ook al eens terecht voor de verkrachting van een andere dochter, maar werd hiervoor vrijgesproken. Nu achtte de rechter M.D. wél schuldig. Hij veroordeelde de man tot zes jaar effectieve celstraf. Aan zijn adoptiedochter moet hij een voorlopige schadevergoeding betalen van 1.500 euro. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier