Zes besmettingen in Diksmuide: “Maar er is geen reden tot paniek”

© (Foto Belga)
Redactie KW

De nieuwe cijfers van de Zorgatlas geven aan dat er in Diksmuide zes mensen positief testten op Covid-19. Het gaat om mensen uit drie verschillende gezinnen. Volgend burgemeester Lies Laridon is er geen reden tot paniek, de maatregelen in de stad worden dan ook niet verstrengd.

Op de website van Sciensano staan vandaag drie besmettingen vermeld, maar dit cijfer is een weergave van drie dagen geleden. Via de Zorgatlas heeft burgemeester Lies Laridon weet van zes besmettingen in totaal. Het gaat om drie haarden. Twee personen liepen een besmetting op in het bedrijf (buiten Diksmuide) waar ze werken en besmetten hun gezinsleden. Een andere persoon testte positief na een reis, maar besmette niemand anders.

De gezinnen die positief testten op het coronavirus werkten vlot mee aan de contacttracing. “Ze wonen allemaal in het centrum van Diksmuide”, weet burgemeester Lies Laridon. “Het contact met de huisartsen verliep erg vlot. We vernemen dat ze de verplichte quarantaine zeer goed opvolgen. De gezinnen hebben eerder beperkte sociale contacten. Ze hielden zich ook nauwgezet aan de opgelegde maatregelen met de bubbel van maximaal vijf personen. Aangezien de besmettingshaarden heel precies in kaart gebracht zijn en de situatie goed opgevolgd wordt, zijn geen aanvullende maatregelen voor héél de bevolking nodig.”

“Dit cijfer voor Diksmuide is geen reden voor paniek. We willen wel oproepen om de opgelegde maatregelen strikt op te volgen, om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Bewaar steeds de afstand van 1,5 meter van elkaar en beperk je tot de bubbel van vijf extra mensen buiten het gezin of op drukke plaatsen waar je de afstandsregels niet kunt respecteren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier