De Belgische statistiekdienst Statbel maakte bekend dat er in 2019 in West-Vlaanderen 12.117.431 toeristische overnachtingen waren, waarvan 63,1 procent of 7.644.231 door Belgen. Uiteraard zorgen de buurlanden voor het leeuwendeel van de overige overnachtingen: 7,7 procent Duiters, 6 procent Fransen, 5,9 procent Nederlanders en 5,7 procent uit het Verenigd Koninkrijk.

Maar het zijn vooral de exotische bestemmingen die, ondanks de kleine cijfertjes, in het oog springen. Zo waren er drie overnachtingen van inwoners van de Comoren, een eilandengroep in de Indische Oceaan, en ook drie uit Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan ten zuidwesten van Kaapstad.

Er waren telkens twee overnachtingen van inwoners van Kaapverdië, Micronesië, de Heard en McDonaldeilanden, eilandengroepen in respectievelijk de Atlantische, de Stille en de Indische Oceaan, ook twee uit het Zuid-Afrikaanse land Lesotho en twee uit Vanuatu, een land in Oceanië. Slechts één overnachting was er van een inwoner van de Cookeilanden, in de Stille Oceaan, en van eentje uit Saint Kitts en Nevis, een staat in de Caraïbische Zee.

De Belgische statistiekdienst Statbel maakte bekend dat er in 2019 in West-Vlaanderen 12.117.431 toeristische overnachtingen waren, waarvan 63,1 procent of 7.644.231 door Belgen. Uiteraard zorgen de buurlanden voor het leeuwendeel van de overige overnachtingen: 7,7 procent Duiters, 6 procent Fransen, 5,9 procent Nederlanders en 5,7 procent uit het Verenigd Koninkrijk. Maar het zijn vooral de exotische bestemmingen die, ondanks de kleine cijfertjes, in het oog springen. Zo waren er drie overnachtingen van inwoners van de Comoren, een eilandengroep in de Indische Oceaan, en ook drie uit Sint-Helena, Ascension en Tristan da Cunha, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan ten zuidwesten van Kaapstad.Er waren telkens twee overnachtingen van inwoners van Kaapverdië, Micronesië, de Heard en McDonaldeilanden, eilandengroepen in respectievelijk de Atlantische, de Stille en de Indische Oceaan, ook twee uit het Zuid-Afrikaanse land Lesotho en twee uit Vanuatu, een land in Oceanië. Slechts één overnachting was er van een inwoner van de Cookeilanden, in de Stille Oceaan, en van eentje uit Saint Kitts en Nevis, een staat in de Caraïbische Zee.