Zelfs de winst van de lotto is voor de minivoetbalclub

Er was een receptie voor alle spelers en oud-spelers van MVC De Platse, met vooraan v.l.n.r. Jean-Marc Bulcaen (huidig uitbater De Platse), Bernard Bille (vorig uitbater De Platse) en Dirk Holvoet (uitbater De Platse voor Bernard). © EDB
Redactie KW

Vijfentwintig jaar geleden startte MVC De Platse in de Kortrijkse minivoetbalcompetitie. Dat vierde men onlangs met een reünie van alle spelers en medewerkers van de afgelopen 25 jaar.

De minivoetbalclub startte 25 jaar geleden onder de naam ‘De Platse’, naar het café op Rollegemplaats waar de club zijn thuishaven heeft. “We speelden in iedere sporthal in Kortrijk en ook in Bissegem en Heule”, vertelt Bernard Bille uit Rollegem, die dertien jaar café De Platse runde en de clubleden allemaal kende.

Jean-Marc Bulcaen uit Wevelgem is Bernards opvolger en runt al tien jaar het café. “Nu worden de thuismatchen in Rollegem gespeeld”, vertelt Jean-Marc, die zelf ook nog in het ploegje meespeelde.

Weer achter de toog

Kevin Deloose deed navraag bij de Kortrijkse Minivoetbalvereniging (KMVV) en kwam aan de weet dat er zo’n 80 mensen bij MVC De Platse betrokken moeten geweest zijn. De club bood zaterdag een receptie aan voor alle huidige en oud-spelers en sponsors, die zorgden dat er al die jaren geen gemis was aan kledij en materiaal. Na de receptie was er een optreden en een feest.

“Het was de eerste keer dat we een reünie organiseerden.” Bernard vindt het alvast fijn dat de club blijft bestaan. “Die reünie zorgt ervoor dat het verleden een beetje opgerakeld wordt. Ik heb de spelers zien opgroeien. Nu spelen er zelfs al zonen van oud-spelers mee.” Bernard en zijn vrouw, die tot 2008 achter de toog van café De Platse stonden, verzorgden voor de gelegenheid de bar tijdens het feest. Er werden ook foto’s van vroeger getoond.

Veel randactiviteiten

Kevin, Bernard en Jean-Marc zijn het erover eens dat er altijd heel veel randactiviteiten waren naast het minivoetballen. Er is binnen de ploeg zelfs een werkploeg die de randactiviteiten organiseert. “We deden fietstochten, fuiven, varken aan het spit, côte-à-l’os, sinterklaas- en kerstfeestjes, verrassingsreizen, daguitstappen, we gingen hengelen en doen al enkele jaren de dropping van De Platse mee met de groep.”

“Die reünie zorgt ervoor dat het verleden weer een beetje opgerakeld wordt”

“Jaarlijks is er in De Platse een receptie voor de lottospelers. We spelen hier lotto met meer dan 70 mensen, en als er winst is, gaat een deel naar MVC De Platse en wordt de rest verdeeld onder de winnaars.” Volgens Jean-Marc brengt dit alles ook leven in het café. “Er zijn hier geen spelers die niets doen. Iedereen kent elkaar en als er nieuwe mensen bijkomen zijn ze al vooraf gekend door verschillende andere spelers.”

Iedereen die bij MVC De Platse is, blijft er zo lang mogelijk. “Een van de leden speelde hier meer dan twintig jaar en was er van bij het begin bij”, vertelt Kevin, die zelf ook al vijftien jaar deel uitmaakt van de club.

Dertien keer kampioen

De ploeg viel op sportief vlak ook al regelmatig in de prijzen. “We gingen ooit met twee ploegen een tornooi spelen in Westende, en we speelden met onze twee ploegen tegen elkaar in de finale. Ook in Tielt hadden we ervoor een tornooi gespeeld, en met de winst van het tornooi in Tielt betaalden we de bus naar Westende.”

Ondertussen speelde MVD De Platse al dertien keer kampioen in de A reeks van de Kortrijkse competitie. “We wonnen ook al de beker.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier