18 jaar na de aanslag op de WTC-torens in New York wordt een stalen onderdeel van de ingestorte Twin Towers aan boord gemonteerd van de Askoy II, de zeilboot van Jacques Brel. Het onderdeel komt terecht aan de bakboordzijde van de centrale kajuit. In 2010 kreeg Piet Wittevrongel het stuk staal van 15 op 15 cm met de inscriptie 'Recovered Steel World Trade Center' in het Flanders House in New York door bemiddeling van de Port Authorety van de Amerikaanse stad.

Nu de Askoy II aan de eindfase van haar afwerking toe is, bleek de 11 september het geschikte moment om het dramatisch maar zinvolle souvenir definitief 'in te schepen'. "Zo krijgt het een plaats waarmee ook wij van de Askoy II de boodschap van vrede en verdraagzaamheid willen uitdragen", zegt Piet, die samen met zijn broer Staf het wrak van Brels zeilschip uit Nieuw Zeeland naar ons land kon overbrengen.

Het onderdeel van de Twin Towers., ML
Het onderdeel van de Twin Towers. © ML

Na een restauratiecampagne van 10 jaar die nu stilaan afloopt, hopen de broers het vaartuig op 8 april 2020 - de geboortedag van Brel - te water te laten. "Dan zal de tweemaster zeilklaar zijn en bezoeken we de 3 daarop volgende weekends de Havenfeesten in Blankenberge, Oostende voor Anker en een zeilmanifestatie in Nieuwpoort", aldus een gelukkige Piet Wittevrongel.

(ML)

18 jaar na de aanslag op de WTC-torens in New York wordt een stalen onderdeel van de ingestorte Twin Towers aan boord gemonteerd van de Askoy II, de zeilboot van Jacques Brel. Het onderdeel komt terecht aan de bakboordzijde van de centrale kajuit. In 2010 kreeg Piet Wittevrongel het stuk staal van 15 op 15 cm met de inscriptie 'Recovered Steel World Trade Center' in het Flanders House in New York door bemiddeling van de Port Authorety van de Amerikaanse stad. Nu de Askoy II aan de eindfase van haar afwerking toe is, bleek de 11 september het geschikte moment om het dramatisch maar zinvolle souvenir definitief 'in te schepen'. "Zo krijgt het een plaats waarmee ook wij van de Askoy II de boodschap van vrede en verdraagzaamheid willen uitdragen", zegt Piet, die samen met zijn broer Staf het wrak van Brels zeilschip uit Nieuw Zeeland naar ons land kon overbrengen. Na een restauratiecampagne van 10 jaar die nu stilaan afloopt, hopen de broers het vaartuig op 8 april 2020 - de geboortedag van Brel - te water te laten. "Dan zal de tweemaster zeilklaar zijn en bezoeken we de 3 daarop volgende weekends de Havenfeesten in Blankenberge, Oostende voor Anker en een zeilmanifestatie in Nieuwpoort", aldus een gelukkige Piet Wittevrongel.(ML)