Zeg niet langer stadionvijvers maar wel Regenboogpark: “De groene toegangspoort tot Waregem krijgt vorm”

Redactie KW

Het stadsbestuur dient een aanvraag tot subsidies in voor de heraanleg van het openbaar domein tussen de Markt en Zuiderlaan. De renovatiewerken aan de Regenboogbrug, Het Pand en de aansluiting met de Waterfront-site zitten daarin vervat. “Dit moet een groene toegangspoort tot de stad worden”, klinkt het.

De komende maanden staan er enkele grote werken gepland in het centrum van Waregem. Uiteraard is er de ingrijpende renovatie van winkelcentrum Het Pand, die maandag van start ging. Daarnaast krijgt de parking in de Meersstraat een opfrisbeurt, net als de verkeersvrije Markt. Het stadsbestuur bereidt nu een aanvraag voor om hiervoor een subsidie van de Vlaamse overheid te krijgen. “We combineren al deze projecten in één aanvraag, met daarbij ook de renovatie van de Regenboogbrug, de uitbreiding van de groenzone en de herinrichting van de Zuiderlaan. Dat valt allemaal onder stadskernvernieuwing”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

Bij een gelijkaardige aanvraag in 2012 sleepte Waregem al eens 2,7 miljoen euro binnen. “Het ging toen om de bouw van de Zuidboulevard. Toen hebben we een prachtig en nieuw stadsdeel gecreëerd, nu willen we deze groene verbinding tussen de ring en het centrum aanpakken. Dit moet echt de groene toegangspoort naar het centrum worden”, zegt schepen van Groen Maria Polfliet.

Deelprojecten

“Tussen Expo en de kerk op de Markt kom je de verschillende deelprojecten tegen: een nieuw plein aan Waterfront en het stadion, een nieuwe Regenboogbrug en de groene overgang tussen Het Pand en de stadionvijvers”, vult schepen van Openbare Werken Philip Himpe (CD&V) aan.

Blikvanger is de nieuwe Regenboogbrug. “De bestaande brug is 64 jaar en de tand des tijds is duidelijk zichtbaar”, stelt de burgemeester. De brug werd gebouwd voor het WK wielrennen op de weg in 1957, maar ondergaat normaal in 2022 een grondige renovatie. “De steigers zijn nog stevig, maar de rest van de brug niet. In overleg met de politie en voetbalclub Zulte Waregem gaan we nu kijken welke aanpassingen nog nodig zijn”, besluiten schepenen Himpe en Polfliet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.